Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

obstakels

Het succes van een kabelbaan zit hem steeds in de aanwezigheid van obstakels, ofwel modules. Deze liggen in het water aan de buiten- of binnenkant van de kabel.

Ze worden gebruikt door gevorderde wakeboarders en waterskiërs om er allerlei kunstjes en rotaties op uit te voeren. Alle obstakels aan de kabelbaan worden op bepaalde momenten in het jaar van plaats veranderd om op deze manier de beleving te veranderen.
Als twee of meerdere modules dicht naast of tegen elkaar liggen, wordt dat een hack genoemd.

winter set-up 2020

large kicker left and right

Large kicker left and right

De kabelbaan start met aan weerszijden een “kicker”. Deze zijn de basis van elke kabelbaan en worden gebruikt om mee te springen en door de lucht te vliegen. Bij onze kickers kom je eerst op een zachte hoek waarna deze snel steiler wordt om zo de lucht in gestuurd te worden.

table long

table long

De “Table” of ook wel “box” is breed en lang en daarom geliefd als eerste kennismaking met een obstakel. Je kunt er nieuwe tricks op uitproberen en het is ideaal om je eerste “press” op uit te voeren.
IMG_6523

Rail Long

rail long

De “Rail” is de opstap nadat je de “Table” onder controle hebt. Ze is iets hoger en langer en daarom iets moeilijker. Ze heeft ook meer mogelijkheden voor de gevorderde rider. Je kunt er langs voor of langs de zijkant opspringen, genaamd “olliën”. Zo heb je ineens drie verschillende lijnen die je kunt maken.

Pipe Short

Pipe Short

De Pipe, ofwel pijp, is de perfecte opstap nadat je goed overweg kunt met de rail en de table. Er is iets meer balans vereist om hem helemaal uit te glijden. Het bied meer variatie in het “pressen” (nose of tail). Je kunt er ook veiliger opspringen vanop de zijkant door z’n ronde vorm. Het geeft de riders een veilige ervaring, zeker als je je tricks tot het volgende niveau wilt tillen!

A­FRAME FUNBOX

A­FRAME FUNBOX

Het obstakel bestaat uit een A­Frame box met een brede “table” aan de zijkant. Dit opent een hele waaier aan “trick” opties. Beginners kunnen de eerste stapjes doen op de brede table en de meer gevorderde riders kunnen gebruik maken van de “transfer” om het spektakel op de plas een nieuwe dimensie te geven.
IMG_6482

DOUBLE KINKED HANDRAIL

SMALL HANDRAIL

De handrail is ons meest technische obstakel. Deze smalle ronde rail van 15 meter lang maakt de stabiliteit op het obstakel een heel pak uitdagender. Deze rail is enkel te nemen door een ollie-on en is zeer geliefd bij de gevorderde riders.

SILAS THURMAN POOLGAP – GOPRO WAKEPOOL​

SILAS THURMAN POOLGAP – GOPRO WAKEPOOL

Dit is het neusje van de zalm van de Unit Parktech Signature Series. Het obstakel bestaat uit een zwembad waar je in springt en dan van een aantal trappen of “handrails” terug naar beneden komt. Er bestaan er slechts een handvol over de hele wereld en wij hebben er één van. Onze Poolgap is exclusief afgewerkt met aan de rechterkant een lange handrail met ronde buis en aan de linkerkant een “low to high end” ledge met een klein afgerond hoekje.

homemade uprail

Homemade uprail

Deze module is door onze eigen crew als tweede zelfgemaakt. Deze uprail met schuine zijkantjes bied eindeloze mogelijkheden. Door het korte upstuk is het nodig om op het obstakel te springen. Zowel de geoefende rider als een rider die start met obstakels te nemen kan zijn energie hier kwijt. In combinatie met andere obstakels kan je met deze uprail heel erg toffe “hacks” maken.
IMG_6506

Rooftop Funbox

Rooftop funbox

Het obstakel bestaat uit een dakvormige up- en downrail box met een brede “table” aan de zijkant. Dit opent een hele waaier aan “trick” opties. Beginners kunnen de eerste stapjes doen op de brede table en de meer gevorderde riders kunnen gebruik maken van de “transfer” om het spektakel op de plas een nieuwe dimensie te geven. De smalle handrail op de brede “table” kan weggenomen worden.

Andy kolb

Andy kolb

Deze combinatie obstakel bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een lage dunne rail waar beginnende wakeboarders makkelijk op kunnen springen. Het twee deel bestaat uit een uprail. Dit stuk is ideaal om steeds beter en beter te leren spingen op een obstakel. Het derde en middelste deel is een plat oppervlak en houdt de eerste twee delen samen. Het kan ook gebruikt worden als brede box.

Bump

bump

Deze piramide met plat dak kan zonder probleem gedraaid worden. Het heeft één steile kant en drie gemakkelijkere zijden. Je kan dit niet vergelijken met het nemen van een Kicker. Door de korte en agressieve kant word je al het ware in de lucht gekatapulteerd. Dit zorgt ervoor dat een pro-rider hier duizend-en-één mogelijkheden op heeft. Voor een minder geoefende wakeboarder is over het obstakel springen al een fikse uitdaging.
IMG_6496

Homemade kicker

homemade kicker

Het eerste obstakel dat we zelf gemaakt hebben! Ze is iets minder steil en groot dan onze andere kickers. Daarom het ideale obstakel om een nieuwe kicker “trick” te leren. Ze is makkelijk verplaatsbaar en ligt ze regelmatig bij een ander obstakel om er zo een nieuwe dimensie aan te geven.

Ollie Barrier

ollie barrier

Een ludiek en klein obstakel om over en tegen te springen. Hier zit er zeer simpel uit maar onderschat het zeker niet. Het wordt vaak achter een kicker gelegd om over te springen.

xl transitions wall / Rail

xl transition wall / rail

Een uniek obstakel waarbij je gemakkelijk veel hoogte kan halen om vervolgens in de “wall” te landen. In combinatie met de hoge ronde rail bovenaan zijn de variaties aan nieuwe tricks oneindig. Voor de creatieve rider is dit obstakel een ware speeltuin.
IMG_6488

Transition curb

transition curb

Dit obstakel heeft iets weg van een uprail en kicker samengeduwd. Het is de bedoeling dat je in het obstakel springt, doorglijdt en tijdens het verlaten een trick uitvoert. Door de banaanachtige glijfase heb je de indruk dat je uit een skateramp springt.
nl_BENL