Scholen & Zeeklassen

Een onvergetelijke dag met de klas

Sportdag

Lakeside Paradise is dé plaats bij uitstek om uw leerlingen een onvergetelijke schoolsportdag te bezorgen.

We beschikken over alle nodige accommodatie: Clubhuis met bar, terras, toiletten, lounge en vestiaire met warme douches.

Alle sportmateriaal is ter beschikking om te wakeboarden, waterskiën, kneeboarden, SUP’en, kayakken en Moutainbike.
Alle accessoires zoals surfpak, zwemvest en helm zijn steeds inclusief.

Gediplomeerde en enthousiaste instructeurs!

 
 

Zeeklas

Rijken de interesses verder dan een schoolsportdag, dan kan er zelfs een meerdaags programma georganiseerd worden!

Op Lakeside Paradise hebben we alles voorzien om de zeeklas uniek te maken. Een keuken waar we ontbijt, lunch en avondmaal kunnen voorzien worden, een jeugdherberg met 80 bedden, aparte toiletten en douches, speelzaal, een quizruimte, een studeerzaal en een filmzaal.

Verder is al het materiaal dat nodig is om te sporten voorhanden. Elke zeeklas wordt op maat gemaakt en kan op vraag ook aangepast worden.

Een schoolsportdag op Lakeside Paradise omvat twee delen.

  • Op de ene helft van de plas genaamd de “wakeside” met de kabelbaan wordt er aan waterskiën, kneeboarden en wakeboarden gedaan.
  • Hoe het tweede deel ingevuld wordt, is op voorhand met de verantwoordelijke van Lakeside Paradise bespreken. Dit kan bestaan uit een “Splash” een combinatieactiviteit van SUP, Kayak en SUPzilla. Het is ook mogelijk om dit in te vullen met een mountainbiketocht door de bossen en duinen van Knokke-Heist.
  • Door weersomstandigheden kan het zijn dat er last minute nog een kleine aanpassing gebeurt aan de organisatie van de sportdag.

Wakeboarden, Waterskiën & Kneeboarden

Als de kabelbaan draait, klopt het hart van Lakeside Paradise.
Onze hoofdactiviteit en het paradepaardje van onze club kan en mag niet ontbreken bij elke sportdag.
Vooraf is er altijd een grondige uitleg van het we te werk gaan op de kabelbaan, want veiligheid moet voorop gesteld worden. Na de uitleg start iedereen altijd eerst met Kneeboarden dan gaan we over naar Waterskiën. Als je deze twee sporten onder de knie hebt kan er gestart worden met Wakeboarden.

Mountainbike

Het moet niet altijd op het water zijn natuurlijk. Er kan dus ook gekozen worden voor een recreatieve tocht doorheen de prachtige gemeente Knokke-Heist. Van landbouwwegen tussen de duinen en het bos gaan we richting de Nederlandse grens naar de “Haas” in het Zwin. Tijdens de tocht kan er gekozen worden om even halt te houden aan Surfers Paradise. Na deze korte pauze terug de fiets op naar Lakeside Paradise. Aan de hand van de voorziene tijd en tempo van de groep keren we terug langs de dijk of gaan we opnieuw onze koersbenen testen.

"Splash"

Een “Splash” bestaat uit meerdere activiteiten zoals SUP (stand-up-paddleboarden), Kayakken & SUPzilla. Dit deel van de sportdag gaat altijd door het zo genoemde ‘lakeside’ deel van ons meer. Tijdens de activiteit krijgt iedereen een initiatie van de verschillend sporten om op het einde van de dag een volleerde watersporter te zijn. Naar gelang de tijd worden twee of drie van de bovenvernoemde sporten gedaan. Deze formule van activiteiten is ideaal voor groepen van jongere leeftijd. Spelenderwijs wordt alles uitlegt.

Capaciteit

Daar wij kwaliteit én veiligheid willen verzekeren gaan we tot ongeveer 80 leerlingen, waarbij een rotatiesysteem wordt gehanteerd. Dit uiteraard afhankelijk en aangepast aan jullie wensen en bovenal aan de actuele weersomstandigheden. Slecht weer en regen zijn in de meeste gevallen niet echt spelbrekers daar de leerlingen toch met een surfpak het water in gaan.

Veiligheid

Al onze instructeurs hebben een specifieke opleiding kregen rond het begeleiden van alle watersporters op en rond het water. Daarbovenop volgen de instructeurs jaarlijks een cursus reddingstechnieken en EHBO. Om er voor te zorgen dat iedereen perfect en correct geholpen kan worden spreekt het personeel aan de kabelbaan drie talen: Frans, Engels & Nederlands.

Samenwerkingen

Vanuit Lakeside Paradise kan er makkelijk uitgeweken worden naar onze strandclub Surfers Paradise waar alle strand en zeesporten beoefend kunnen worden (golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, zeekayak, rafting, beachgames, volleybal). In geval van overmacht kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad sportoase.

Benodigdheden

Sportieve kledij (aangepast aan mogelijke Belgische weersomstandigheden), handdoek, zonnecrème, bad­ en/of, strandkledij, stevig schoeisel en een aansluitende zwemkledij! In geval van overmacht kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad sportoase, en daarvoor is aansluitende zwemkledij verplicht.

Openbaar vervoer

Lakeside Paradise bevindt zich op 500m van het eindstation Knokke (zowel trein als tramstation). Er kan aldus gewandeld worden tot Lakeside Paradise vanaf het station via de Knokkestraat. Een routebeschrijving is te vinden op de pagina ligging. De route staat aangeduid met pijlen “Lakeside Paradise”. Indien nodig kan onze “Paradise Shuttle” alle zware baggage ophalen aan het station.

aanvraagformulier sportdag / Zeeklassen

Annulatievoorwaarden

Vanaf opmaak voorschotfactuur of betaling van het voorschot zijn er steeds annulatiekosten verbonden aan de reservatie t.w.v. het totale bedrag van het voorschot. Dit ongeacht de datum waarop de annulering van de reservatie wordt meegedeeld aan de club. Een annulering dient men steeds schriftelijk door te geven. Indien sprake van overmacht*, kan Lakeside Paradise het voorschot aanwenden voor een nieuwe reservatie op latere datum. *Overmacht: Een tekortkoming kan de schuldenaar niet worden toegerekend, indien deze niet is te wijten aan zijn schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt. Bijvoorbeeld: Staking openbaar vervoer, extreem noodweer, aanslag

 
 
nl_BENL