Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Scholen & Zeeklassen

Een onvergetelijke dag met de klas

Met jouw klas naar Lakeside Paradise? Ontdek hier alle mogelijkheden!

Van een volle of een halve sportdag tot een meerdaagse stage met overnachten en lekker eten. Alles is mogelijk op Lakeside Paradise. Bijkomstig kunnen we door onze samenwerking met Surfers Paradise en Sportoase Duinenwater elke groep op maat bedienen.

Volle of halve sportdagen

Voor een niet alledaagse sportdag op maat ben je bij ons aan het juiste adres. De kabelbaan, het kloppend hart van onze club, is de perfecte activiteit voor een onvergetelijke dag. 
Hier worden de volgende sporten aangeleerd: wakeboarden, waterskiën en kneeboarden. We starten altijd met het kneeboarden om dan over te schakelen naar het waterskiën en uiteindelijk te eindigen met wakeboarden. 

Deze extreme watersporten zijn niet te onderschatten. Hierdoor combineren we een volle sportdag met een halve dag in het subtropisch zwembad Sportoase. Willen jullie als groep een andere invulling, geen probleem, we bespreken het graag.
Het zwembad ligt op 50 meter van onze club. Er moet dus geen verre verplaatsing gemaakt worden. 

Meerdaagse stages en zeeklassen

Scholen kunnen ook opteren om meerdere dagen op Lakeside Paradise te verblijven. We beschikken namelijk over een Sport Hostel met 80 bedden, verdeeld over 10 kamers. 
We bieden voor groepen cateringformules aan die gaan van een ontbijtbuffet, een broodjeslunch met een drankje en soep tot een warme maaltijd of een barbecue.

Tijdens het verblijf op Lakeside Paradise kan er natuurlijk ook gesport worden. Dit kan zowel aan onze kabelbaan of bij onze collega’s op het strand op Surfers Paradise. Willen jullie als groep een avondje zwemmen of een quiz organiseren? Laat het ons gerust weten en we helpen jullie graag verder.

Ons doel is om jullie een onvergetelijke tijd te bezorgen.

halve sportdag

Wakeboarden, waterskiën en kneeboarden in ons cable park. Drie verschillende sporten in een halve dag vol plezier. 

De maximum capaciteit voor een have sportdag is 60 leerlingen.  Begeleiders mogen altijd extra aanschuiven bij de activiteiten. 

Voorbeeldprogramma:
– 30min. uitleg en omkleden
– 2u30min. activiteit
– 30min. opruimen en omkleden.

Als jullie aankomst voorzien is om 9u00, dan is de sportdag afgerond om 12u30. 

Na het invullen van onderstaand aanvraagformulier, kunnen prijzen en extra info opgevraagd worden. 

Volle sportdag basis

Een basis sportdag op Lakeside Paradise wordt steeds gecombineerd met een halve dag in het subtropisch zwembad Sportoase. Een perfect huwelijk als je het ons vraagt. Eerst alle energie opgebruiken in ons cable park om vervolgens te genieten van de verwarmde bubbelbaden en het glijbanencomplex in het zwembad.

Met de formule van het basispakket kunnen we tot 120 leerlingen ontvangen op een sportdag. 60 Leerlingen in ons cable park + 60 leerlingen in het zwembad. Na de middagpauze wisselen de activiteiten. 

Voorbeeldprogramma:
– 9u00: Aankomst, uitleg en groepen indelen.
– 9u30: Start van de activiteiten
– 12u00: Middagpauze
– 13u00: Hervatten van de activiteit
– 15u30: Einde sportdag, omkleden en afscheidswoordje

Na het invullen van onderstaand aanvraagformulier, kunnen prijzen en extra info opgevraagd worden. 

Volle sportdag Splash

Een volle sportdag Splash betekent een ganse dag in het water vertoeven. Naast onze activiteiten in ons cable park, krijgen de leerlingen een initiatie SUP (Stand-Up Paddleboarden), teambuilding op SUP-Zilla en kayak als extra activiteiten gepresenteerd. 

De formule van kabelbaan en ‘Splash of the Titans’ kunnen we voor maximaal 80 leerlingen aanbieden. Na de middagpauze wordt er natuurlijk van activiteit gewisseld. Op deze manier kan iedereen van elke sport proeven.

Voorbeeldprogramma:
– 9u00: Aankomst, uitleg en groepen opdelen.
– 9u30: Starten de activiteiten
– 12u00: Middagpauze
– 13u00: Hervatten van de activiteit
– 15u30: Einde sportdag, omkleden en afscheidswoordje

Na het invullen van onderstaand aanvraagformulier, kunnen prijzen en extra info opgevraagd worden. 

Volle sportdag MTB

Een volle sportdag met mountainbike als extra sport. Een halve dag in het water en een halve dag op het droge, maar crossen door de velden en langs het strand. Tijdens de mountainbike-tocht vragen we steeds een begeleidende leerkracht mee om de tocht goed te laten verlopen. 

Deze formule van kabelbaan en MTB is geschikt voor groepen tot 80 leerlingen. Na de middag wordt er gewisseld van activiteit. Bij de MTB-tocht is het mogelijk om een korte stop te houden op ons tweede paradijs te Knokke, nl. Surfers Paradise. 

Voorbeeldprogramma:
– 9u00: Aankomst, uitleg en groepen opdelen.
– 9u30: Start van de activiteiten
– 12u00: Middagpauze
– 13u00: Hervatten van de activiteit
– 15u30: Einde sportdag, omkleden en afscheidswoordje

Na het invullen van onderstaand aanvraagformulier, kunnen prijzen en extra info opgevraagd worden. 

Capaciteit

Daar wij kwaliteit én veiligheid willen verzekeren gaan we tot max. 120 leerlingen, waarbij een rotatiesysteem van de activiteiten wordt toegepast. Dit wordt afgestemd op jullie wensen en bovenal aan de actuele weersomstandigheden. Slecht weer en regen zijn in de meeste gevallen niet echt een spelbreker daar de leerlingen toch met een surfpak het water in gaan.

Veiligheid

Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde instructeurs. Ze kunnen perfect de nodige instructies en uitleg geven in zowel het Nederlands, Frans als het Engels. Bijkomstig worden onze instructeurs jaarlijks bijgeschoold in redding technieken en EHBO, dit om ervoor te zorgen dat iedereen perfect en correct geholpen kan worden.  Daarnaast is het noodzakelijk dat alle deelnemers minstens 50 meter kunnen zwemmen. 

Samenwerking

Vanuit Lakeside Paradise kan er gemakkelijk uitgeweken worden naar onze strandclub Surfers Paradise waar alle strand-en zeesporten beoefend kunnen worden (golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, zeekayak, rafting, beachgames, volleybal). Als extra optie hebben we ook de samenwerking met het zwembad Sportoase naaste onze club. 

Wakeboarden, Waterskiën & Kneeboarden

Als de kabelbaan draait, klopt het hart van Lakeside Paradise. De hoofdactiviteit en het paradepaardje van onze club kan en mag niet ontbreken bij elke sportdag. Alvorens de leerlingen het water opgaan, wordt er een grondige uitleg gegeven over de ‘regels’ van de kabelbaan, om hen in alle veiligheid het water op te laten gaan. Na de uitleg start iedereen altijd met kneeboarden om vervolgens over te schakelen naar het waterskiën. Als ze deze twee sporten onder de knie hebt kan er gestart worden met wakeboarden.

"Splash of the titans"

Een “Splash of the Titans” bestaat uit meerdere activiteiten als SUP (stand-up paddleboarding), kayakken & SUP-zilla. Dit deel van de sportdag gaat altijd door op het zogenoemde ‘Lakeside’ deel van ons meer.
Tijdens de activiteit krijgt iedereen een initiatie van de verschillende sporten om op het einde van de dag een volleerde watersporter te zijn. Naar gelang de tijd worden twee of drie van de bovengenoemde sporten gedaan. Deze formule van activiteiten is ideaal voor groepen van jongere leeftijd. Spelenderwijs wordt alles uitlegd.

Mountainbike

Naast het watersporten kan er ook gekozen worden voor een recreatieve tocht doorheen de prachtige gemeente van Knokke-Heist.
Van landbouwwegen, tussen de duinen en door het bos, gaan we richting de Nederlandse grens naar de “Haas” in ’t Zwin. Tijdens de tocht kan er gekozen worden om even halt te houden op Surfers Paradise. Na deze korte pauze terug de fiets op naar Lakeside Paradise. Afhankelijk van de voorziene tijd en het tempo van de groep keren we terug langs de dijk of gaan we opnieuw onze koersbenen testen.

mountainbike schoolsport

Benodigdheden

Sportieve kledij (aangepast aan alle Belgische weersomstandigheden), handdoek, zonnecrème, bad­- en/of strandkledij, stevig schoeisel en aansluitende zwemkledij! In geval van overmacht kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad Sportoase, en daarvoor is aansluitende zwemkledij verplicht.

Openbaar vervoer

Lakeside Paradise bevindt zich op 500m van het eindstation Knokke (zowel trein-als tramstation). Er kan gewandeld worden tot Lakeside Paradise vanaf het station via de Knokkestraat. Een routebeschrijving is te vinden via de volgende link: ligging. De route staat aangeduid met pijlen “Lakeside Paradise”. Indien nodig kan onze “Paradise Shuttle” alle zware bagage ophalen aan het station.

aanvraagformulier sportdag / Zeeklassen

Annulatie / Facturatie voorwaarden

Voor de devinitieve facturatie wordt een maximale fout op het opgegeven aantal leerlingen toegelaten van 5 %. Het definitieve aantal dient steeds 7 dagen op voorhand te worden vastgelegd.

Vanaf opmaak voorschotfactuur of betaling van het voorschot zijn er steeds annulatiekosten verbonden aan de reservatie t.w.v. het totale bedrag van het voorschot. Dit ongeacht de datum waarop de annulering van de reservatie wordt meegedeeld aan de club. Een annulering dient men steeds schriftelijk door te geven. Indien sprake van overmacht*, kan Lakeside Paradise het voorschot aanwenden voor een nieuwe reservatie op latere datum. *Overmacht: Een tekortkoming kan de schuldenaar niet worden toegerekend, indien deze niet is te wijten aan zijn schuld, noch krachtens wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt. Bijvoorbeeld: Staking openbaar vervoer, extreem noodweer, aanslag

nl_BENL