Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Waterskïen, wakeboarden en wakeskaten aan de kabelbaan

Pro cable

 

De Pro Cable was de allereerste kabelbaan op Lakeside Paradise. 

 

We hebben deze omgedoopt tot de “Pro Cable” door de grote variatie aan obstakels en de snelheid waarmee de kabelbaan draait.

In tegenstelling tot de Rookie Cable draait deze full-size kabelbaan naar links.

Rookie cable

De nieuwe kabelbaan hebben we “Rookie Cable” gedoopt. 

Deze kabelbaan draait, in tegenstelling tot de Pro Cable, naar rechts en wordt elke dag op een tragere snelheid ingesteld.

Hier liggen enkel beginners obstakels.

Small cable 2.0

Deze kabelbaan is uitermate geschikt voor een allereerste kennismaking met deze fantastische watersport.

De kabelbaan operator bedient de kabelbaan handmatig, waardoor de snelheid geleidelijk aan wordt opgedreven.

De ideale kabelbaan om het starten snel aangeleerd te krijgen.

Hoe werkt een kabelbaan?

De wakeboarder of waterskiër maakt een ‘droge’ start vanaf het startplatform, dat haaks op de omloopkabel staat. Eenmaal op het water kan men meerdere rondes maken. Wanneer je in het water valt, zwem je naar de oever, wandel je terug en start je opnieuw.

Aan het starthuis bevindt zich de motor. Deze zorgt ervoor dat de kabelbaan kan ronddraaien aan een snelheid van 0 tot 50 km/u.

Per 90 meter bevindt zich een “meenemer”. Dit is een bevestiging in de twee omloopkabels met een grijper die een skilijn kan meenemen. Zo zijn er acht meenemers en kunnen er dus acht skilijnen rondgestuurd worden waaraan men kan waterskiën, wakeboarden, kneeboarden, wakeskaten en skurfen.

Kostprijs ?

Onze capaciteit van 25 deelnemers per uur zorgt ervoor dat we de prijzen laag kunnen houden, zeker in vergelijking met waterskiën en wakeboarden achter een boot waar het verbruik van benzine heel hoog is. Onze kabel werkt volledig op groene stroom en is dus niet schadelijke voor de omgeving.

Moeilijk ?

Waterskiën of wakeboarden is voor alle leeftijden en eenvoudig aan te leren. Voor een allereerste sessie is het zowel voor jong als oud interessant om het eerste uur te starten aan onze 2.0. Deze kleinere kabel biedt één op één begeleiding. Dit zorgt ervoor dat de eerste kennismaking zeer vlot verloopt. Daarna kan een reservatie gemaakt worden op een van de full-size kabelbanen. Wakeboarden is vergelijkbaar met snowboarden en geeft meer dynamiek op het water.

Veilig ?

Het systeem voldoet uiteraard aan alle veiligheidsvereisten en wordt jaarlijks gekeurd. Al onze instructeurs hebben een specifieke opleiding gekregen rond het begeleiden van alle watersporters op en rond het water. Daarbovenop volgen de instructeurs jaarlijks een cursus reddingstechnieken en EHBO. Om ervoor te zorgen dat iedereen perfect en correct geholpen kan worden, spreekt het personeel aan de kabelbaan drie talen: Nederlands, Frans & Engels.

Wat is een kabelbaan?

Waterskiën en wakeboarden aan de kabelbaan is een populaire watersport die zowel jong als oud aanspreekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een sleeplift i.p.v. een boot. Deze bestaat uit vijf steunpilaren die opgetrokken zijn rond en boven het Duinenwatermeer. Elke steunpilaar heeft een wielkast met daarin rondom rond twee opgespannen staalkabels. Bij ons is de lengte van de kabelbaan 720 meter wat ervoor zorgt dat we tot de langste kabelbanen van Europa horen.

Is een kabelbaan milieuvriendelijk?

Een waterski­kabelbaan is niet belastend voor het milieu, niet qua energieverbruik of qua lawaai. Het wordt aangedreven door een frequentiegestuurde elektromotor van 45 kW welke gem. 25 kW/uur groene energie verbruikt. Uit metingen door ALTA Cableski BV blijkt dat de kabelbaan een geluidssterkte heeft van minder dan 50 decibel op een afstand van 30 meter.

 
 

Is wakeboarden aan de kabelbaan zoals kitesurfen op zee?

Neen, het is gelijkaardig, maar zeker niet hetzelfde. Op een wakeboard sta recht op je plank, terwijl je bij het kitesurfen veelal achteruit hangt of zit in een trapeze of harnas. Je gebruikt geen vinnen aan een kabelbaan, zodat op veilige wijze de obstakels kunnen genomen worden.

Het wakeboarden aan de kabelbaan is echter wel een goede oefening. Je kan in korte tijd veel boardgevoel creëren, en zo met meer ervaring de volgende kitesurfsessie aanvangen. Kitesurflessen kunnen steeds gereserveerd worden via onze strandclub Surfers Paradise!

nl_BENL