Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Surfers Paradise programma 2023

Nu de dagen langer worden en het nieuwe seizoen dichterbij komt zitten ook alle voorbereidingen bij Surfers Paradise erop om de zomer vol enthousiasme aan te vatten.
Alle leden kregen onlangs het programma 2023 in de bus samen met een unieke fotokalender, en aan de boekingen voor watersportkampen te zien wordt het opnieuw een zomer om van te smullen.

Op zondag 26 maart bijt de jaarlijkse “ENECO BEACH CLEAN UP” de spits af en wordt iedereen in de namiddag verwacht om de strook strand tussen Surfers Paradise en de Zwinmonding afvalvrij te maken.
Frank Vanleenhove: “ in 2020 organiseerden wij als eerste club een beach clean up. Ik had het idee opgepikt tijdens een rondreis in Australië waar de lokale verenigingen iedere zondagmorgen hun leden verzamelen om het strand op te kuisen. Het enige wat ik heb moeten aanpassen was het aanvangsuur, want bij ons was niemand geneigd om reeds om 8u ’s morgens op het strand aan de slag te gaan…De jaren erna nam de Federatie dit over , deden alle clubs mee en werd het een nationaal, ja zelfs internationaal gebeuren en werd het geheel zeer professioneel. Zo wordt nu iedereen voorzien van een grijper, vuilniszak, handschoenen, hesje…uiteraard een zeer positieve evolutie die ieders ogen opent. Bovendien dé perfecte familie uitstap-wandeling over duin en strand”

Vanaf 1 april dan, start van de Paasvakantie, zijn de deuren dagelijks geopend en dit tot midden oktober.
Elke dag is er rescue service en kan iedereen terecht voor surf-, kite-, windsurf-, sup-, wing-, foil- en efoillessen.
Via het verhuurcentrum kan tevens alle materiaal alsook wetsuits gehuurd worden, en is de accommodatie er beschikking van alle bezoekers.
Met de paasvakantie starten ook de eerste kampen: 2 weken van maandag tem vrijdag is er een wake-skate-surf kamp, combinatie tussen Surfers en Lakeside Paradise.

De jaarlijkse Paasduik gaat traditioneel door op de eerste zondag van de paasvakantie: op zondag 2 april worden alle ijsberen om 11u verwacht voor de frisse paasduik. Deelname is gratis en iedereen is welkom.
De week daarop 9 april is het tijd voor de paasbrunch en paasgrabbel in aanwezigheid van de paashaas, voor kinderen van 2-10 jaar. De grabbel start om 10u en er zijn telkens shifts van 20 minuten waarbij telkens een gouden ei te vinden valt die recht geeft op een surfles voor de ganse familie. Na de grabbel kan om 12u iedereen aanschuiven voor de heerlijke paasbrunch.
Zondag 30 april staat in het teken van de watersportdag, met gratis initiatielessen surfen, suppen en powerkiten.
Op maandag 1 mei is er een gratis kennismaking les “Yoga on the beach” van 10.30-11.30u.
Zondag 4 juni is van 14-18u voorbehouden voor kinderen van 5-12 jaar. Ze krijgen gratis surflessen, en er is ook knutselen, kindershow en vieruurtje.
Op de G-Watersportdag op 21 juni zijn alle personen met een beperking welkom voor een gratis watersportdag.
Dames opgelet want op zondag 25 juni is er de jaarlijkse Ladies Day: een gratis sportdag voor dames met gezonde brunch in combinatie met surf- en suplessen, dans en yoga.
Op vrijdag 7 juli doet SURFER JOE Knokke-Heist aan in het kader van zijn Europese tour: onvervalste authentieke surftoontjes op het strand vanaf 17.30u, gratis toegang!
Zondag 13 augustus staat in het teken van beachvolleybal want dan is er het jaarlijkse 2 tegen 2 tornooi.
De dag daarop maandag 14 augustus is er het jaarlijkse verjaardagsfeest (36!) van Surfers Paradise met foodtrucks en een leuke hawaiïaanse beachparty.
Vrijdag 18 augustus: de jaarlijkse “never give up” day
En tenslotte 16 september de jaarlijkse World Cleanup Day.

Doorlopende activiteiten.
Uiteraard zijn er ook doorlopende activiteiten zoals de wekelijkse interne en externe O’Neill watersportkampen voor alle jongeren van 8-18 jaar, telkens van maandag tot vrijdag, of een mini intern kamp voor de -12 jarigen gedurende de weekends.
Gedurende de maanden juli en augustus is er ook crossfit on the beach, en iedere zondag sunrise yoga van 10.30-11.30u.
Bij platte zee zijn er suptochten naar Cadzand terwijl er ook downwinders kiten en foilen georganiseerd worden bij gunstige wind.
Via IK SUP IK SURF IK KITE of de “Sport na School” acties kan iedereen regelmatig inschrijven op groepslessen en gunsttarieven.

Clubleden
Lid worden van Surfers Paradise kost 100€ jaarlijks en je bent dan ook lid van Lakeside Paradise. Beide verenigingen bieden naast een complete service op en van het water een wereldwijde watersportverzekering aan en lidmaatschap bij de respectievelijke erkende federaties. Bovendien kan je als lid intekenen bij een whatsapp groep die verwittigd wordt bij goede golf- en/of windcondities.
Als lid krijg je een ledenpakket met oa club T-Shirt en lidkaart en geniet je vele voordelen en kortingen allerhande op watersportactiviteiten, verhuur, kampen en lessen, food en drinks.
Via de samenwerking met Chill Out, Icarus en Sportoase worden alle leden ook daar korting aangeboden op vertoon van een geldige lidkaart.

Groepsactiviteiten
Alle groepen, bedrijven, scholen, verenigingen kunnen ook op Surfers Paradise terecht voor een dag, namiddag of avond sportief plezier in en uit het water. Naast de watersportactiviteiten zijn er immers ook mogelijkheden tot het maken van een fietstocht, djembé, en een ganse reeks beachgames. Ook sportieve communies, verjaardags- en vrijgezellenfeestjes behoren tot de mogelijkheden.

Alle info en inschrijvingsmodaliteiten zijn terug te vinden op www.surfersparadise.be
Info via info@surfersparadise.be , op 050/615960 of uiteraard ter plaatse.
Je kan Surfers Paradise ook volgen via instagram of facebook.

nl_BENL