Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Onewheelen op Surfers Paradise

10 jaar geleden nam Surfers Paradise de eerste Onewheel in gebruik. Ondertussen veroverde dit hoogtechnologisch hoogstandje uit Californië een vaste plaats in de familie van de boardsporten en nestelde zich deze tak tussen skateboarden, wakeboarden, snowboarden en surfen.

De nieuwe generatie Onewheels slaat iedereen met verbazing: krachtiger, snellere acceleratie, groter bereik, en allerhande zelf in te stellen toepassingen.

Een Onewheel is een elektrisch aangedreven plank met in het midden een brede band, te vergelijken als dit van een Kart. De gebruiker staat zoals op een skateboard met de voeten voor en achter het centrale wiel.

Onder de antislip laag bevinden zich sensoren die reageren op de druk van beide voeten. Druk op de voorste voet betekent vooruit gaan, druk op de achterste voet betekent remmen. Om bochten te nemen wissel je teendruk af met hieldruk. De centrale band met diepe groeven laat toe van elk terrein te berijden, van hard over gravel en grind tot hard zand en gras. De motor is zodanig krachtig dat ook bergop rijden tot de mogelijkheden behoort. Revolutionair is ook de connectie met je smartphone waardoor je niet alleen de batterijlading kan aflezen maar ook alle instellingen kan beheren en overal maxima kan opleggen. Er is een voor- en achterlicht, stoplicht en een geluidssignaal met automatische rem wanneer de maximum snelheid bereikt wordt of de batterij ten einde loopt.

De Onewheel kan &in beide richtingen rijden, dan passen de lichten zich aan, en om te stoppen hef je de hiel op van je voorste voet waarna hij zachtjes afremt, iets achteruit gaat waarna de achterkant op de grond blijft staan zodat de gebruiker makkelijk kan afstappen. De maximum snelheid is 30km/u terwijl je er makkelijk een 50tal km mee kan afleggen. Afhankelijk van het type heb je al een Onewheel vanaf 2000€.

Surfers Paradise verhuurt aan 40€ voor 30 minuten en 60€ voor een tochtje van een uur. Leden betalen respectievelijk 30 en 50€. Het dragen van een helm is verplicht.

Alvast een aanrader voor iedereen die het eens wil uitproberen !

nl_BENL