Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Lakeside Paradise haalt wereldtop wakeboarden naar Knokke-Heist !

Op zaterdag 4 en zondag 5 april organiseert Lakeside Paradise de “Lakeside Paradise Cold Water Classic” in samenwerking met het gemeentebestuur Knokke-Heist en Red Bull Het betreft een 4 sterren wedstrijd, wat betekent dat het een World Cup-manche is. Enkel het EK (5 sterren) en het WK (6 sterren) zijn hoger genoteerd.

Momenteel zijn er reeds 55 riders ingeschreven, met 10 verschillende nationaliteiten. Riders uit de USA, Israel, Polen…en uiteraard ook België, want het is uiteraard belangrijk dat onze eigen jeugd en lokale wakeboarders hun kansen kunnen wagen.
De bedoeling van een 4 sterren wedstrijd is om punten te scoren om een kwalificatie voor EK of WK af te dwingen. De Cold Water Classic is de allereerste wedstrijd, en eveneens start van hey nieuwe seizoen. Met een geschatte watertemperatuur van 10 gr Celsius wordt het voor de deelnemers inderdaad koud….
Velen onder hen zaten immers gedurende de wintermaanden op meer exotisch gelegen kabelbanen om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Zo ook Glenn Vandenberghe en Rolf Devriese uit Knokke-Heist, die enkele maanden trainden op verschillende kabelbanen in de Filipijnen, Thailand…Bij de jongeren U19 is het uitkijken naar Casper Van Hemelryck-Bray, genomineerd als beloftevolle jongere. Bij de dames wordt het uitkijken hoe Belgisch kampioene Pauline Appelmans uit de wintermaanden komt, na haar wekelijkse trainingssessies op Lakeside Paradise zelf.

Over dames gesproken: Voor deze wedstrijd wordt “equal prize money” gehanteerd. Dat wil zeggen dat de prijzenpot van 5000 € gelijk verdeeld wordt onder de deelnemende dames en heren. Voor de dames hebben Julie Lupij uit Polen (tweede op de wereldranking) al bevestigd, alsook de heren Max Milde uit Duitsland, Lior Sofer uit Israel, Marko Gacic uit Kroatie en Jasper Van Schuchtelen uit Nederdeland, waarmee de wereld top 4 een feit is !

De wedstrijdleiding is in handen van de IWWF (International Wakeboarding & Waterski Federation) Er wordt een 7 koppige internationale jury ingevlogen. De wedstrijd wordt internationaal gevolgd, en zal heel wat pers en kijklustigen op de been brengen vanwege het gegarandeerd hoog spektakel niveau. Momenteel staat er geen enkele andere 4 sterrenwedstrijd op de kalender van 2020. Momenteel zijn er enkel 2- en 3 sterren wedstrijden gepland, waar veel minder punten te verdienen valt dan de 600 hier voor de winnaars. Op de algemene World Cup Ranking wordt je plaats bepaald door het totaal aantal verdiende punten.
De toegang tot alles is gratis. Gedurende 2 dagen kan iedereen mee genieten van de meest radicale maneuvers op het Duinenwatermeer te Knokke-Heist. Toeschouwers zullen kunnen plaatsnemen rondom het meer op speciaal voorziene tribunes aan de waterkant. Alle heats worden door een MC op een deskundige manier uitgelegd en aan elkaar gepraat. Op een reuze-led scherm kunnen de resultaten gevolgd worden. Op zaterdagavond is er de “Cold Water Party” met DJ “Gio” waar alle riders hun opwachting maken en waar iedereen welkom is. Toegang eveneens gratis om dit wakeboarding feest compleet te maken. Op zondagnamiddag tenslotte zijn er de uiteindelijke finales wakeboard en wakeskate, gevolgd door de prijsuitreiking.

Lakeside Paradise Cold Water Classic****, zaterdag 4 en zondag 5 april, eerste weekend van de paasvakantie !

nl_BENL