Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Lakeside Paradise Cold Water Classic

Na 2 jaar uitstellen is het dan uiteindelijk zover: groen licht voor de “Lakeside Paradise Cold Water Classic” !
Met vier sterren gequoteerd het hoogst haalbare op wakeboard wereldniveau, deel uitmakend van het Worldcup circuit, met een cash prijzenpot van 5000 €, eerlijk verdeeld tussen dames en heren.

Frank Vanleenhove: “deze “Cold Water Classic” staat inderdaad reeds 2 jaar op ons programma. We wilden België samen met Knokke-Heist op de wakeboarding wereldkaart plaatsen maar zowel in 2020 als 2021 moesten we spijtig genoeg verzaken aan de organisatie hiervan.
2022 Biedt nu weliswaar de mogelijkheid, al zien we dat er toch wat wakeboarders zijn die de verre reis nog niet aandurven. Volgend jaar gaan we weten of het door de temperatuur komt, maar daarvoor hebben we het ook de Cold Water Classic genoemd…

een beetje de ronde van Vlaanderen voor Wakeboarders in mogelijks barre omstandigheden en met een watertemperatuur dat om en bij de 10 graden celsius zal liggen, grotendeels afhankelijk van het weer de komende weken. Meteen een extra uitdagen voor de pro’s die wellicht hun seizoen hebben voorbereid in meer zonniger oorden, voor zover dat mogelijk was tenminste.
Daarenboven niet alleen de eerste wedstrijd wereldwijd van het seizoen, maar tevens de eerste wedstrijd op dat niveau van de 2 laatste jaren…dus de ganse wakeboardwereld zal met argusogen toekijken.
Het is het enthousiasme van onze lokale wakeboarders en van onze crew, plus de steun van de gemeente Knokke-Heist, die ons over de streep heeft getrokken, dus gaan we ervoor.
Ook de World Wakeboarding Federation is enthousiast en stuurt een internationaal team van juryleden om de wedstrijd in goede banen te leiden.
Ondertussen lopen de inschrijvingen en momenteel zijn er reeds 7 nationaliteiten vertegenwoordigd over de diverse categorieën: Open Men Wakeboard, Open Ladies Wakeboard
Junior men Wakeboard, Junior Ladies Wakeboard, Open Wakeskate, Junior Men Wakeskate.

Vast staat al dat de wereldkampioene bij de dames Julia Lupij haar opwachting zal maken, evenals de wereldkampioen wakeskaten Maxim Gery, vice wereldkampioen Dennis Hildebrand en nr 1 op de huidige world ranking Mike Wisse.
Uiteraard wordt het ook uitkijken naar onze lokale helden Kaat Bastiaans (4e World ranking) U18 en Pauline Appelmans (16e) bij de open dames, maar tevens Louis Eggerickx, Glenn Vandenberghe en Rolf Devriese bij de heren wakeboarding, respectievelijk de nrs 21, 24 en 28 en allen uit Knokke-Heist. Zij begonnen 10 jaar geleden te wakeboarden op Lakeside Paradise en zijn nu de internationale vedetten geworden.
Bij de jeugd kan local teamrider Noah Ferson een gooi doen naar de eerste plaats op de World ranking wakeskaten waar hij momenteel de tweede plaats bekleedt.
Het worden dus alvast spannende heats, allemaal van dichtbij te volgen want voor de supporters is de toegang uiteraard gratis.
De officiële trainingsdag grijp plaats op vrijdag 1 april, terwijl de wedstrijd doorgaat op zaterdag 2 en zondag 3 april 2022.”

Alle info: Dries Desmidt
info@lakesideparadise.be
050/606035

nl_BENL