Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

BK kabelwakeboarden: medailleregen op Lakeside Paradise !

Lakeside Paradise wakeboardteam komt terug van Goodlife Cablepark in Hoogstraten en brengt mee: 6 Belgische Kampioenen,  4 zilveren medailles en 3 bronzen plakken!
Met 120 waren ze dit weekend, verdeeld over 14 verschillende categorieën, om in Hoogstraten te strijden voor de Belgische kampioenschappen kabelwakeboarden.
Neem daarbij nog eens een 500tal supporters en je weet dat elke rider het beste van zichzelf ging geven, na een gans seizoen hard trainen.
Onder de deelnemers 24 leden van Lakeside Paradise, meestrijdend in 9 categorieën.
Doel: nog beter doen dan vorig jaar toen het team met 11 medailles ging lopen…

De wakeskaters zetten alvast de toon: bij de juniors U 18 werd Noah Ferson Belgisch Kampioen, op de hielen gezeten door Elian Coosemans en Ike Vanleenhove. Een volledig Lakeside podium!
Bij de open men wakeskaten trok Louis Eggerickx aan het langste eind en was de tweede kampioen een feit.
De jongste Wakeboarders volgden dit elan: Lars Depauw bij de U11, Vic Droogmans bij de U14 en Ike Vanleenhove bij de U18 mochten allemaal het hoogste schavotje op.

Vooral laatstgenoemde verdient een extra pluim om als eerstejaars en jongste U18 als 15 jarige de titel in de wacht te slepen tegen 17 en 18 jarigen.
Norah Houwen bereikte verder een derde plaats bij de U18 dames.
En dan moest de hoofdvogel nog afgeschoten worden in de open categorie men waar wereldkampioenen Louis Eggerickx en Glenn Vandenberghe respectievelijk één en twee werden en de toeschouwers in extase brachten met nog nooit in België vertoonde airtricks. Axel Tack werd verdienstelijk vijfde, hij koos om samen met Glenn mee te strijden in de open men in plaats van de mastercategorie onveilig te maken.
Pauline Appelmans werd mooi tweede bij de dames, net als Jordy Neefs bij de masters, gevolgd door clubgenoot Guy Van Ryckeghem, gedoodverfd favoriet die echter ongelukkig ten val kwam.

Uiteindelijk werd het doel bereikt en keerde het team terug met maar liefst 13 medailles van de 27 mogelijks te winnen ereplaatsen.

Pechvogel en tevens kanshebber van dienst was Nanou Lenaers die na de kwalificatie voor haar finale dames U14 zich bezeerde op de lokale trampoline en moest afzien van verdere deelname…

Met dank aan hoofdcoaches Arno Dhont en Axel Tack, alle begeleiders en ouders die de riders het ganse jaar door het beste van zichzelf lieten geven.

De wekelijkse teamtrainingen op Lakeside Paradise zijn hiermee tot een einde gekomen en starten opnieuw op in maart 2024 om iedereen klaar te stomen voor de WK manche “Cold Water Classic” gedurende het paasweekend.
Volgend weekend is er op zaterdag nog de “King and Queen” of the lake, geldend als clubkampioenschappen.

nl_BENL