Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Belgische kampioenschappen Wakeboarden en Wakeskaten 2018

Persbericht BK Wakeboard & Wakeskate @The Spin Cablepark, Charleroi

Dit jaar werden de Belgische Kampioenschappen wakeboarden en wakeskaten kabel  georganiseerd in Charleroi op “The Spin” Cablepark.

Lakeside Paradise vertrok met grote ambitie naar Wallonië. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk medailles terug huiswaarts mee te brengen. In totaal stond het Lakeside Paradise Tomorrow Team met 29 deelnemers aan de start. Bijna de helft van het deelnemersveld !

Na een vermoeiende kwalificatie dag op zaterdag was het op zondag tijd voor de finales. 23 leden uit het Tomorrow Team stonden klaar om het beste van zichzelf te geven. Dit resulteerde in maar liefst 5 Belgische titels en 12 ereplaatsen

Het podium van de Mini Boys (tot 11 jaar) stond zelfs volledig in de kleuren van Lakeside Paradise. Ike Vanleenhove, Emiel Lauwers en Elian Coosemans. Drie kameraden die elke week samen trainen, vochten om het goud. Het was uiteindelijk Ike, dat plaats mocht nemen op het hoogste schavotje, voor Emiel en dan Elian. Eerlijk en zeer fair, want ze hadden het elkaar ook gegund in een andere volgorde.

Bij de Boys was Sacha Delpierre eveneens uit Knokke-Heist niet te stoppen. De ene spectaculaire trick na de andere. Hij was duidelijk in een topdag. Een meer dan verdiende winnaar volgens de kenners aan de zijlijn. Er waren zelfs speculaties dat Sacha, met wat hij die dag toonde, simpelweg kon meedoen op Europees niveau.

In de categorie Open Ladies heeft Johanna Dory dan weer voor een verassing gezorgd. Een hele mooie 3de plaats is het resultaat van één jaar wakeboarden. Dat beloofd voor de toekomst. Naast Johanna heeft Pauline Appelmans haar favorieten rol waargemaakt bij de Girls. Ze heeft de goede vorm van het EK mooi doorgetrokken en geknald op het BK.

Voor Glenn Vandenberghe, 2de in de Open Men, was de kers op de taart jammer genoeg geen 1ste plaats, maar het was wel de aller eerste keer dat hij Wim Kooij en Axel Tack achter zich kon houden op een wedstrijd. Een bevestiging voor al het harde werk.

Ook in het wakeskaten, dat is wakeboarden zonder dat je voeten vast staan op de plank, deden de kustboys van Lakeside Paradise het niet slecht. 7 deelnemers die ook in totaal 4 medailles wisten te scoren. Jay Michel wist door een goede eerste run zijn plaats bovenaan te behouden bij de Junior Men Wakeskate. Ook Louis Eggerickx en Arne Albrecht hebben zich getoond in deze discipline, helaas kwamen ze net te kort om te vechten voor de hoogste plaats.

Na een volledig seizoen trainen onder het toeziend oog van trainers Axel Tack en Simon Van de Gucht zijn deze resultaten gewoonweg prachtig.

Op de foto: de toekomst en het volledige podium uit Knokke-Heist vlnr Emiel Lauwers, Ike Vanleenhove en Elian Coosemans.

nl_BENL