Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Wereldtop Wakeboarden komt naar Knokke-Heist !

Wereldtop Wakeboarden komt naar Knokke-Heist !
 
Op zaterdag 1 en zondag 2 april organiseert Lakeside Paradise in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist de tweede editie van de Cold Water Classic. Partners zijn Red Bull en O’Neill.
Meteen de start van het nieuwe watersportseizoen, niet alleen hier bij ons maar ook van het internationale wedstrijdcircuit.
Het betreft een 4 sterren wedstrijd wat betekent dat het een officiciële manche is van het World Cup Circuit kabelwakeboarden. Scoor je in dit circuit voldoende punten mag je meedoen aan Europese en Wereld kampioenschappen, de eigenlijke 5 sterrenwedstrijden. Dit is voor Lakeside Paradise wellicht toekomstmuziek, eerst willen ze met dit evenement Knokke-Heist en de Belgische wakeboarding scene echt verankeren op wereldvlak.

Ondertussen spreken we inderdaad van verankeren want na de 3e plaats van Louis Eggerickx en de 1e plaats Van Lowa Van Cutsem – beiden ook Belgisch Kampioen – op de Wereldkampioenschappen in Thailand vorig jaar weet iedereen ondertussen dat ons land talent in huis heeft. Uiteraard wordt het vooral uitkijken naar dit tweetal.. Zowel Surfers Paradise als de WSV -overkoepelende federatie- namen in het verleden alle nodige initatieven om lokale riders alle kansen te geven op een professionele ondersteuning, en Lakeside Paradise liet de riders reeds de ganse winter toe om te trainen op de huidige opstelling.


De concurrentie zal niet mals zijn: ondertussen overstijgt het aantal inschrijvingen de vorige editie en gaan we naar een honderdtal deelnemers uit 12 verschillende landen. 70 Wakeboarders, 16 Wakeskaters en in totaal 62 heren en 16 dames. De cash prijzenpot bedraagt 5000€, eerlijk verdeeld tussen de dames en  heren.
Enkele grote namen bij de heren zijn alvast de huidige world Ranking leader Carlo Husing Duits Kampioen Open Men, Maximilian Bamler Europees Kampioen Junior Men, Patryk Łojek Pools Kampioen Open Men en World Ranking Leader Junior Men. Bij de dames maakt ook Martina San Filip ,Zuid-Amerikaans Kampioen Open Ladies, haar opwachting.
Noteer daarnaast uit zowat uit elk deelnemend land alle nationale kampioenen, en uiteraard ook alle Belgische kampioenen waaronder de allerjongste Vic Drooghmans, naast Emiel Lauwers, Ike Vanleenhove, Kaat Bastiaans en Pauline Appelmans, allen uit Knokke-Heist.
Uiteraard staat ook het wakeskaten op het programma met als absolute uitblinker Dennis Hildebrand Duits Kampioen en World Ranking Leader Open Men.
 
Totaalspektakel gegarandeerd dus. De toegang is gratis, deskundige commentatoren praten het geheel aan elkaar en er is een groot scherm waar alle resultaten kunnen gevolgd worden. De toegang is gratis.
Vanaf vrijdag 31 maart zijn er open trainingen want de meeste deelnemers komen reeds in de loop van de week aan. Dit niet alleen om gewoon te geraken aan de baan en obstakels zelf, maar bovenal aan de “Cold Water” temperatuur waar de thermometer momenteel zo’n 7 graden celcius aanwijst. Dit alleen al maakt de uitdaging alleen maar groter.
Op zaterdag 1 april zijn er dan de kwalificatieruns gevolgd door de 16e en kwartfinales en de last chance kwalificaties, om dan op zondag vanaf  de middag te kunnen genieten van de halve en uiteindelijke finales.
Elke wakeboarder of wakeskater gaat telkens op zijn of haar beurt het water in om gedurende 1 rondje van Kicker tot Kicker het beste van zichzelf te geven. Een vijfkoppige internationale jury beoordeeld de moeilijkheidsgraad van de uitgevoerde tricks en de hoogte van de sprongen, waarna de rider met de meeste punten doorgaat naar de volgende ronde.
Podiums en closing ceremonie zijn voorzien om 17u.
 
 
Een zomer vol actie.
 Lakeside Paradise opent zijn deuren dus elke dag vanaf zaterdag 25 maart. Vanaf die dag kan iedereen dagelijks terecht aan één van de 3 kabelbanen: de 2.0 voor beginners, de “Rookie” voor recreatieve wakeboarders en de “Pro” voor meer gevorderde wakeboarders.  Aan elke baan zorgt een cableoperator en/of mathulp voor deskundige begeleiding. Ook vanaf 25 maart is er de nieuwe zomerkaart van Lakeside Bites, het restaurant met uitzicht op het Duinenwatermeer. Een gezonde, gezellige en betaalbare wereldkeuken in een uniek kader met een vriendelijke bediening.
Van zodra de watertemperatuur 12 graden bereikt is het dan weer cocolietentijd: dan wordt er 30 ton krijt netjes verdeeld over het ganse Duinenwater oppervlakte teneinde gedurende de warme en windloze zomerdagen de algengroei tegen te gaan.
Op 29 april starten te wekelijkse training van het Tomorrow Team terwijl er op 30 april een manche is van de Ronix Junior Tour: een wedstrijd voor alle U18 wakeboarders.
Donderdag 1 juli is het tijd voor alle dames vanwege de eerste Womens session, met vervolg op 29 juni en 7 september. Sessies exclusief voor dames.
Vanaf zondag 4 juni hopen we dat de watertemperatuur aangenaam mag worden want vanaf dan zijn er de wekelijkse kids sessions iedere zondagmorgen voor jongeren -12 jaar die hun eerste stapjes op de plank willen zetten met extra begeleiding. 
Vaderdag op zondag 11 juni is een traditionele hoogvlieger met de “daddy is cool” sessie, alleen vaders met hun kinderen op het water.
Voor al deze sessies is voorafgaandelijk reserveren noodzakelijk want vol is vol.
Met de Hyperlite Rookie tour op maandag 28 augustus komen de U11 en U14 aan de beurt.
Naar het einde van het seizoen is er op 1 oktober de jaarlijkse UFO sessie, dag waarop de gekste Unidentified Floating Objects op het Duinenwatermeer te zien zijn: een beetje zoals de Red Bull Zeepkisten race maar dan met opblaasbare krokodillen, surfplanken met stoelen op, zelfgemaakte bootjes, snowboards, sneeuwskies…verklede wakeboarders…kortom hilarische taferelen die unieke beelden opleveren.
Het seizoen wordt afgesloten met de clubkampioenschappen “KING and QUEEN OF THE LAKE” op…..
 
Doorlopende activiteiten
Naast de BITES die iedere dag à la carte te verkrijgen zijn is er ook de tapa en cocktailbar op het terras aan het strandje en zijn er vaste BBQ avonden gedurende de maanden juli en augustus.
Iedere woensdag en zaterdag is er outdoor cooking, op donderdag de traditionele paradise signature BBQ, op vrijdag de Cote à L’os met frietjes en op zondag de all you can eat Surf & Turf BBQ. Vis en vlees met groentebuffet en uiteraard ook altijd Veggie alternatief.
 
Kampen
Gedurende de paasvakantie zijn er gedurende 2 weken de wake- skate- en surfcamps waar er volgens de weersomstandigheden gekozen wordt voor het skatepark, surfers of Lakeside Paradise.
In juli en augustus tenslotte is er de eerste en laatste week het wake- en racketkamp in samenwerking met Tennis- en Padel centrum Duinbergen en zijn er de wekelijkse wakeboardingkampen halve en volle dag.
Wil je er nog bij zijn, wees dan snel want alles is bijna volzet. Surf naar www.lakesideparadise.be of bel naar 050/606035 voor alle info

nl_BENL