Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Wereldprimeur op Lakeside Paradise !

Lakeside Paradise blijft investeren om bij de 10 beste kabelbanen ter wereld te blijven behoren.

Vorige week werden vanuit Duitsland nieuwe obstakels geleverd, waaronder alvast 1 wereldprimeur: een transition rail “the wall” genoemd. Het betreft een uniek en exclusief voor Lakeside Paradise gemaakt Unit obstacle van maar liefst 18 meter lang, met bovenop een rail en erlangs een schuin aflopende kant die aan de wakeboarder het gevoel geeft van op een echte golf te surfen. Om ook de beginnende wakeboarders aan hun trekken te laten komen er naast de twee bestaande XL kickers nu ook 2 kleine kickers. Hier kunnen de jongere wakeboarders zonder problemen gebruik van maken, en kunnen de gevorderden eerst hier hun nieuwe tricks op oefenen vooraleer het “hogere” werk aan te vatten.

Derde obstakel is de “bump”, een soort pyramide die je kunt benaderen van de 4 zijden, terwijl elke zijde een verschillende invalshoek heeft.

Het vierde obstakel betreft een Step-up handrail, gekend uit de skateboardwereld. De step-up rail bestaat uit een dunnen buis die laag begint en geleidelijk oploopt tot een hoogte van 1 meter.

Frank Vanleenhove: “ Met deze obstacles erbij biedt het kabelpark nu in elke rechte lijn van het 720 m lange parkoers nog meer plezier aan alle wakeboarders. Zowel de gevorderden als de meer beginnende wakeboarders kunnen nu telkens een obstakel kiezen dat past bij hun niveau. We hebben speciaal gewacht hiermee om de winterperiode een extra boost te geven. Het is het tweede opeenvolgende jaar dat we ieder weekend en vakantiedag openblijven en we merken nu reeds dat gedurende die dagen wakeboarders uit gans België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië naar Knokke-Heist afzakken daar we praktisch de enige plaats zijn waar ze gedurende de wintermaanden hun favoriete sport kunnen beoefenen. Zo dragen we ook ons steentje bij om ook s ’winters bezoekers naar onze badstad te lokken. Ook de lokale – steeds groeiende – groep wakeboarders geven we zo een beetje exclusiviteit om zich reeds te trainen op de nieuwe obstakels gedurende deze periode buiten de drukkere seizoen maanden. Ze kunnen terecht bij ons voor 30€ (leden 20 €) terwijl de baan telkens open is van 13-16u. Eénmaal ze goed ingeduffeld zijn met een winterwetsuit, handschoentjes en neopreen sokjes en cap blijken de koude temperaturen van lucht en water hen niet te deren. Nog goedkoper kan het met een jaarabonnement of een winterpass, want daarmee kom je zoveel je wil. Nadien kunnen ze opwarmen in de hotspring jacuzzi, onder de douche of op ons verwarmd terras. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast iedereen is door het feit dat we niet op onze lauweren rusten maar blijven investeren in de sport om op die manier bij de top te blijven behoren en onze job zo goed mogelijk uit te voeren”.

nl_BENL