Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Surfers Paradise Ladies day: 200 sportieve dames op actievolle en snikhete stranddag

Met een volle bezetting van 200 dames schoot zondag om 10u de jaarlijkse “Ladies Day” op Surfers Paradise uit de startblokken.

Eerst nog relaxerend een uurtje Beach Yoga met Julie onder ideale omstandigheden: windstil en nog te verdragen ochtendzon.

Daarna een beach work out onder leiding van Stef Daese personal trainer en een initiatie Stand Up Peddelboarden met de instructeurs van Surfers Paradise. Eveneens ideaal want de work out geschiedde aan de waterkant van een spiegelgladde zee waar de temperatuur ronduit aangenaam was, terwijl ook het strandwater vlot de 20 graden Celsius bereikte.

Voor wat betreft het suppen was het voor de eerste maal dat de dames het beeld van Anthony Gormly “Tomorrow Man” konden gaan bewonderen van dichtbij op de kop van de aanpalende golfbreker, dat bij laag water perfect te zien is maar bij hoog water onder het oppervlakte verdwijnt.

Dan was het tijd voor een gezonde en lichte lunch want het namiddagprogramma bestond uit nog 4 sessies met rotatiesysteem: initiatie surfskaten op de wandeldijk, suptocht richting Tomorrow Man, Beach Boot Camp door Lividium coach Joachim Callebaut aan de waterkant, en de zeer fel gesmaakte Poledance work out met Marina van Cosmos Pole station, waarbij vele dames aan de lijve konden ondervinden dat dit ook een zeer zware echte sport kan zijn.

Ook de unieke Ladies Market met 24 standjes van exclusief vrouwelijke Belgische ondernemers kende heel wat succes.

Als afsluiter kon iedereen genieten van een lekkere cocktail en keerde iedereen huiswaarts met een goedgevulde goodiebag. 

Deze Ladies day viel onder de noemer #girlscan, een initiatief van Wind en watersport Vlaanderen

De Ladies Day werd voorts mogelijk gemaakt door de steun van Yugen Kombucha, Sqwz, Bacardi en O’Neill.

nl_BENL