Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Ronix Junior Tour op Lakeside Paradise

In samenwerking met Waterski Vlaanderen ging dit weekend de eerste manche van de Ronix Junior Cup door op Lakeside Paradise : een wakeboardwedstrijd voor jongeren tot en met 18 jaar.

Dit seizoen zijn er nog 3 stops voorzien (27/5 Wake Up Antwerpen, 30/6 De Spin, 31/8 De Outsider) met de uiteindelijke finale op 20 september, eveneens op Lakeside Paradise.

Met een volle bezetting van 35 wakeboarders waarvan 31 heren en slechts 4 dames werd de wedstrijd beoordeeld door een 3 koppige Jury. Dames gezocht dus !

Iedere deelnemer moest gedurende 7 minuten het water op en het beste van zichzelf geven.

Het was vooral uitkijken hoe de “eerstejaars” , die tot vorig jaar konden meedoen aan de U14 Hyperlite tour, zich uit de slag gingen trekken tegen het toch wat “oudere” geweld.

Bij de Heren slaagden zowel Emiel Lauwers als Ike Vanleenhove van Lakeside Paradise (eerste en tweede op BK U14) erin om als “nieuwelingen” de finale te bereiken. Emiel won daarenboven zelfs de finale, Ike werd derde en Axel Aubry van De Spin werd tweede.

Bij de dames kaapten Cloe Allegaert  en Norah Houwen  van Lakeside Paradise de eerste 2 plaatsen weg voor Fenne Roumans van Terhills.

Voorwaar al een mooie start van de Ronix Tour op een zonovergoten dag. De toeschouwers op het terras en aan de oevers hebben er met volle teugen van genoten want deze youngsters zorgden al voor heel wat spektakel, zij zijn de toekomst van de Belgische kabel wakeboardscene.

Junior Ladies

podium junior dames.jpg

1 Cloe Allegaert  Lakeside Paradise

2 Norah Houwen  Lakeside Paradise 

3 Fenne Roumans Terhills

4 Amelie Albertyn  Wakepark Gent 

Junior Men 

1 Emiel Lauwers Lakeside Paradise 

2 Aubry Axel De Spin

3 Ike vanleenhove Lakeside Paradise 

4 Ruben Laurijssen Goodlife 

nl_BENL