Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Lakeside Paradise Tomorrow team vertegenwoordigt België op EK Wakeboarden

Twins kabelpark Beckum Duitsland was de voorbije dagen toneel van heel wat jong wakeboardtalent. Zij stonden namelijk in voor de organisatie van de Europese Kampioenschappen Cable Wakeboarding voor junioren. Op het programma 160 jongens en meisjes U16 en U19 uit 17 verschillende Europese landen, compleet met coaches, begeleiders, osteopaten, masseurs…het volledige pakket.

En…er was voor het eerst ook een Belgisch team, dat volledig bestond uit leden van het Lakeside Paradise “Tomorrow” team. Een meer dan toepasselijke naam want bedoeling was om op internationaal niveau ervaring te gaan opdoen en even de sfeer op te snuiven van een event waarop in feite bijna de ganse wereldtop aanwezig is. Vele van die jonge riders leunen immers dicht aan bij de senior wereldtop, de wereldkampioen open men is immers…15 jaar. De grootste delegatie deelnemers was afkomstig uit thuisland Duitsland, dat met 150 kabelparken en 34 riders meteen de lat heel hoog legde. Via een puntensysteem en deelname aan verschillende wedstrijden moest iedere wakeboarder zich immers kwalificeren voor deelname aan dit EK.

Eén dame in het Belgische gezelschap:  Pauline Appelmans (16) uit Knokke-Heist, vergezeld van teamgenoten Louis Eggerickx (14), Jay Michiel (17), Sasha Delpierre (14), Rolf Devriese  (18), Casper Van Hemelryck (13), Noah Ferson (13), en de jongste deelnemer van het ganse veld: Ike Vanleenhove (11)

Elke deelnemer kreeg 2 runs per groep van 6 riders, waarbij de beste op basis van behaalde punten doorging naar de volgende ronde. De andere 5 kamen terecht in de verliezerspoules. Alle heats waren life te volgen via facebook en werden door meevliegende drones gefilmd. De helft van de punten werd gebaseerd op airtricks, de andere helft op obstacles..

Op grote schermen konden de puntentellingen van nabij gevolgd worden. Dus heel spannend allemaal.

De enige die er in slaagde om de groepsoverwinning te behalen was Louis Eggerickx, terwijl de anderen zich dienden te kwalificeren via de verliezerspoules, waar telkens de eerste 2 door mochten naar de halve finales. Jay en Pauline strandden beiden op een derde plaats, Sasha moest alles uit de kast halen viel spijtig genoeg tijdens zijn run, terwijl de anderen met opgeheven hoofd na toch wel prachtige runs er niet in slaagden door te stoten naar de volgende ronde… Louis slaagde er ook in de tegenstand achter zich te houden tijdens zijn halve finale run, zodat het op zondag tijdens de finale alle hens aan dek was. Tijdens die finale schreef hij geschiedenis met een fantastische prestatie en werd hij 4e op dit EK bij de U16.

Het is na deze unieke ervaring uitkijken naar de Belgische kampioenschappen op 28 en 29 september bij Outsider Oudenaarde.

Op zaterdag 21 september is het ganse team aanwezig voor een laatste training op Lakeside Paradise van 9-11u en is er gelegenheid voor foto’s en interviews. Iedereen welkom !

 

nl_BENL