Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Lakeside Paradise Tomorrow team presteert Europees, nationaal en lokaal !

Lakeside Paradise Tomorrow team presteert Europees, nationaal en lokaal !

Nu het wakeboarding seizoen stilaan op zijn einde loopt, is het traditioneel ook de gewoonte van de vele trainingsuren om te zetten in resultaten.

Begin oktober waren er reeds de Belgische Kampioenschappen met fantastische resultaten, vorig week was er de Europese 2 sterren wedstrijd op The Spin Cableparc op Barrage de L’eau D’Heure.

Dit is de jaarlijkse internationale afsluiter, een wedstrijd waarop dit jaar opvallend veel deelnemers uit Noorwegen kwamen opdagen, naast Duitsland, Nederland, Belgen en een tienkoppige delegatie van Lakeside Paradise.

En of er gescoord werd ! Louis Eggerickx schreef zich als junior opnieuw in bij de categorie “open men” en werd overtuigd winnaar. Ike Vanleenhove mocht het hoogste schavotje beklimmen bij de U14, en werd ook tweede wakeskater U18 !

Geen erg want de eerste plaats werd ingenomen door Elian Coosemans, eveneens Belgisch kampioen U14. Zodoende sleepte het team opnieuw 3 gouden medailles in de wacht, plus nog enkele podiumplaatsen.

Dit weekend was het dan op Lakeside Paradise tijd voor de apotheose van het jaar: de King & Queen of de Lake ! Ongelooflijk om zien hoe het niveau de laatste jaren gestegen is en dat vele teamleden echt bij de Belgische en Europese top behoren.

Uiteraard ook heel wat belangstelling van supporters en ouden onder een zonovergoten Duinenwatermeer. Iedereen genoot met volle teugen en zette zijn beste beentje voor.

Het was – hoe anders – Louis Eggerickx die tot King getroond werd, terwijl vijfvoudig Belgisch Kampioene Pauline Appelmans tot Queen of the Lake gekroond werd.

Opvallend is dat Louis Eggerickx een trick landde die nog niemand in België succesvol uitvoerde: een “toe ide back side 10/80” in vakjargon, oftewel 3 volledige rotaties uitgevoerd van op de kicker, voor de ogen van een joelende menigte.

Speciaal voor deze gelegenheid werd de baan herschikt, en alles blijft zo de ganse winter liggen zodat iedereen zich kan voorbereiden voor wat de grootste wedstrijd ooit op Belgisch grondgebied zal worden: de Lakeside Paradise Cold water Classic op 2 & 3 april 2022. Na 2 jaar uitstel zal de wakeboarding tot 100 van de wereld er zijn opwachting komen maken. Noteer alvast want dit wordt spektakel van de bovenste plank met wereldwijde televisie coverage. Derde keer goeie keer ?

 

nl_BENL