Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Lakeside Paradise opent eerste ecologische schaatsbaan in de Benelux.

Op zaterdag 16 november opent Lakeside Paradise de eerste ecologische schaatsbaan in de Benelux. Daarnaast zijn er ook 2 dito Curlingbanen.

Het materiaal waarop geschaatst wordt bestaat uit duurzaam en gerecycleerd synthetisch materiaal dat zo goed als geen onderhoud vergt en een constante glijbaarheidsfactor biedt van 98% ten opzichte van echt ijs. Er is dus geen water noch elektriciteit nodig, en ook de buitentemperatuur doet er niet toe. Je schaatst dus altijd op een glad droog wit oppervlak.

Het is de bedoeling iedereen schaats- en curlingplezier aan te bieden gedurende alle winterweekends en vakantiedagen, en dit tot en met de karnaval vakantie. De openingsuren zijn voorlopig van 11u tot 19u. Alles bevindt zich op het terras van Lakeside Paradise met een uniek zicht op het Duinenwatermeer. Parkeren kan voor de deur.

Een schaatsbeurt duurt telkens 2 uur en kost 5 € per beurt per persoon. Een ijshockeybeurt kost 10€ en is telkens van 15-17u. Het is ook mogelijk de ganse baan af te huren voor 125 €.  De schaatsbaan is 8 op 15m en biedt met kleine doelen de mogelijkheid om ook ijshockey te spelen. Ook hiervoor is alle materiaal voorzien en in de prijs inbegrepen. Ideaal voor groepen en verenigingen om eens een ijshockeytornooi in te plannen.

De curlingbanen zijn 10m lang, bieden 3 spelmogelijkheden en kunnen per uur gehuurd worden voor de prijs van 20 €. Ook hier is alle materiaal voorhanden.

Om dit alles nog – winters- gezelliger te maken kan men op Lakeside Paradise onder andere genieten van een onvervalste kaasfondue, Assiette Savoyarde, en Kaiserschmarren (de krokant gebakken typische Oostenrijkse pannenkoek)

Opening met sierschaatsen en ijshockey.  

Daar het gaat om het eerste winterse schaatsplezier in de ganse Benelux op dergelijke baan (straks ook Brugge, De Haan, Wenduine en Oostkamp), is er op zaterdag 16 november om 14u een feestelijke opening met een demonstratie van Liselotte Robeyns en de Yeti Bears , waarop iedereen welkom is.

Liselotte Robyns is 12 jaar en één van de grootste beloften van het Belgisch kunstschaatsen.

Al op 5 jarige leeftijd had ze de schaatsmicrobe te pakken en traint ze momenteel voor de Belgische kampioenschappen. Schaatsten is voor haar een ware passie, ze staat iedere dag op ijs en komt bewijzen dat ze ook op artificieel ijs haar mannetje staat.

Daarnaast komen de Yeti Bears uit Eeklo een ijshockey match spelen die ook zal aantonen hoe leuk het is om op dergelijke baan 2 tegen 2 of 3 tegen 3 wedstrijdjes te spelen, en zo je schaats- en hockeytechniek gevoelig te verbeteren.

Vorig weekend konden alle leden van Surfers en Lakeside Paradise al eens gratis proefdraaien. De surf rats en het Wakeboarding Tomorrow team speelden een ijshockeytornooi. Vanaf komend weekend kan iedereen terecht, eigen schaatsen zijn toegelaten, een aanrader zijn handschoenen. Voor wat betreft het ijshockey gebeuren zijn tevens helmen voorzien en is een mondstuk aangeraden, die kunnen ter plaatse gekocht worden aan de prijs van 1€.

Vrij schaatsen : 11-13u, 13u-15u, ijshockey 15-17u, 17-19u. Tussen de beurten wordt telkens 10 minuten pauze voorzien.

Curling is telkens per uur starten en eindigen.

Iedereen is alvast van harte welkom op de opening, zaterdag 16 november 14u.

nl_BENL