Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Ijskoude maar succesvolle wake for life op Lakeside Paradise

Bij temperaturen van amper 7 graden een duik nemen in het koude water? Zondag deden een aantal warmbloedige mensen het voor het goede doel. Ze zamelden geld in voor het therapeutisch dagverblijf Het Vlot.

Sporten in, op of naast het water schrikt de talrijke leden van watersportclub Lakeside Paradise niet af. De temperatuur van het water van Put van Decloedt bedroeg zondag op het middaguur ‘amper’ 7 graden. Toch waagden tien durvers zich na een deugddoende opwarming van Charona’s Dancecrew zich voor een duik in de plas. “Door ons te engageren voor deze actie in kader van de Warmste Week steunen we een goed doel van onze eigen gemeente. Bovendien maken we het sporten en onze unieke locatie toegankelijker”, zegt zaakvoerder Frank Vanleenhove. “Vele kleine bijdragen en inspanningen kunnen bergen verzetten.”

Extra tablets

De opbrengst gaat naar het therapeutisch dagcentrum Het Vlot onder het Centrum van de Oostkust. “Dit jaar hebben wij zeventien kinderen met een motorische, verstandelijke of meervoudige beperking verdeeld over drie leefgroepen. Net als vele andere centra willen we onze kinderen leergericht laten werken met de computer. De voorbije vier jaar hadden we maar één tablet die we moesten verdelen onder de drie groepen”, legt diensthoofd Kathleen Meulemeester uit. “Met de opbrengst hopen we voor elke groep een tablet ter beschikking te kunnen stellen. Als er nog extra budget vrijkomt, kunnen we de aanschaf van applicaties overwegen.”

In de middag kwamen enkele kinderen van het centrum samen met hun ouders. Ook de collega’s waagden zich op het ijs voor een teambuilding curling.
Met de actie werd vorig jaar 1.450 euro opgehaald. Of dat bedrag gisteren zoals gehoopt geëvenaard of verbroken wordt, wordt later bekendgemaakt.

 

nl_BENL