Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Hoog bezoek op Lakeside Paradise !

Het nieuws betreft de opening van de nieuwe Rookie kabelbaan en het feit dat er op het Duinenwatermeer nu 3 kabelbanen zijn gaat de wereld rond in de wakeboardscene.

Deze week kwam niemand minder dan wereldkampioen wakeskate Maxime Giry (FR) zijn opwachting maken om “zijn” Maxime Giry Funbox uit te proberen en er meteen een film op te maken die de wereld zal rond gaan. Daar de drie banen de ganse dag volgeboekt zijn werd er telkens ‘s morgens vroeg vanaf zonsopgang gefilmd, en ’s avonds bij zonsondergang. Gelukkig was het een mooie week zonder wind, wat het allemaal nog een stuk mooier zal maken op de beelden die de wereld zullen rondgaan en promotioneel gebruikt zullen worden.

Ook op afspraak waren David Vervenne (B) en Konni Lehndorff (D) van Unit Parktech Europe, Adam Summerfield en Jeremy Gauvin van Luiquid Force uit Californië

 

Unit Parktech is het bedrijf dat wereldwijd obstacles maakt voor kabelparken, waarvan er nu reeds 20 op Lakeside Paradise liggen.

Samen met de wereldkampioen werkten zij 2 jaar aan zijn signature obstacle, dat hij nu voor de allereerste keer kwam uitproberen om meteen op film en foto vast te leggen.

Luiquid Force is het merk dat boards en wakeboarding toebehoren maakt, met basis in de Verenigde Staten. Zij sponsoren de wereldkampioen.

 

Maxime Gery is 20 jaar, Franse nationaliteit en hij wakeskate al 10 jaar. Zijn palmares is ronduit indrukwekkend: als lid van het Franse nationaal team won hij niet alleen de “trick of the year’ contest, werd hij ook verkozen tot “rider of the year” en werd hij nationaal, Europees én Wereldkampioen.

 

We laten hem even zalf aan het woord: “ Ik ben uiteraard heel blij om hier te zijn en om mijn obstacle voor de eerste maal uit te proberen. Het was vooral heel spannend want niettegenstaande er veel werk aan vooraf gegaan is ben je toch maar nooit zeker of het in de praktijk dat wordt waarop je gehoopt had. Mijn eerste rides bevestigen wel mijn hoop: mijn funbox kan door iedereen gebruikt worden, de beginners en jongeren vanaf 8 jaar zullen er plezier aan beleven, evenals de pro’s die er talrijke variaties zullen op ontdekken. Ik hoop dat er nog veel cableparks hem zullen aankopen want alle riders zullen er veel plezier aan beleven, deze hier op Lakeside Paradise is pas het tweede exemplaar.

Voor de rest ben ik totaal overdonderd van wat ik hier meemaak: reeds vele jaren toer ik wereldwijd van het ene kabelpark naar het andere maar Lakeside Paradise heeft waarlijk alles: 3 fantastische banen die wakeboarden voor iedereen instap klaar maken, super vriendelijke mensen, slapen ter plaatse en heerlijk eten. Ook tijdens mijn bezoek aan Knokke-Heist zelf kon ik mijn ogen niet geloven. Dit moet je meemaken om het te kunnen geloven, wat een plaats, echt the place to be !

Op de foto ‘hoog bezoek” vlnr Maxime Giry, Adam Summerfield, Natalie Camerlynck, Frank Vanleenhove, Konni Lehndorff, Quincy Lambert, David Vervenne, Jeremy Gauvin

 

Op de foto “opnames”: Maxime Gery op “zijn” funbox tijdens de opnames. Leuk is de ochtendmaan erboven en als je goed kijkt zijn wakeskate die mee zweeft om even verder terug op te landen.

nl_BENL