Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Groot succes! Lakeside Paradise Cold Water Classic was meer dan geslaagd

De weergoden waren de Cold Water Classic uiteindelijk dan toch gunstig gezind. De winderige en ijskoude zaterdag met bijhorende hagelbuien deed de naam van deze eerste editie alle eer aan, terwijl het vooral de rukwinden waren die de extreem hoge sprongen bemoeilijkten. De  eerder zonnige en ongeveer windstille zaterdag daarentegen liet de deelnemers volledig losgaan. Zelf de doorwinterde commentator van dienst en de 6 koppige jury hadden het bij momenten moeilijk om de aaneenschakeling van spectaculaire sprongen en transities aan te kondigen of te quoteren.

Iedere rider kreeg in verschillende poules 2 beurten om het beste van zichzelf te geven via diverse airtricks en op de 20 diverse obstakels dat het Duinenwatermeer rijk is. Meteen één van de redenen om bij de top 10 cable Cableparcs ter wereld te behoren en ook het talrijk opgekomen publiek geen moment te vervelen. De eerste rider van elke poule gaat door, de volgende riders betwisten via de “ last chance qualification” om vooralsnog door te stoten. Eén rondje is 720m lang en duurt anderhalve minuut. Het scoreboard geeft de punten weer, zodat elke rider precies weet welke risico’s hij al dan niet moet nemen, een spelletje blufpoker zolang je niet valt want dan houdt het op. En vallen gebeurde in dit geval in water van 7 graden Celsius. De enige deelnemer uit Abu Dhabi snelde alvast meteen richting Lakeside Pro Shop om een dikkere Wetsuit aan te schaffen…

Uiteindelijk klokte deze Cold Water Classic, de allereerste World Cup manche sedert 2019 af op 85 deelnemers uit 11 verschillende landen, onderverdeeld in Wakeskate junior (U18), wakeskate dames en heren, wakeboard masters heren, wakeboard juniors dames en heren , en wakeboard open Men en Women. Uitkijken was het vooral wat onze landgenoten konden doen tussen al dat Internationaal geweld en hoe de regerende Europese en Wereldkampioenen zich na 2 jaar zonder noemenswaardige competitie uit de slag gingen trekken.
De Prijzenpot bedroeg 6000 € , netjes verdeeld tussen dames en heren. Van de 24 podiumplaatsen gingen er uiteindelijk 8 medailles naar onze landgenoten, waarvan 7 team Lakeside Paradise. Voorwaar een prachtig resultaat. Top podium was er bij wakeskate junior met op de eerste plaats Louis Eggerickx, gevolgd door Noah Ferson en Ike Vanleenhove, die zich als 13 jarige bij de U 18 op het podium kon hijsen.
Ken Van Accolyen (35) werd tweede bij de masters wakeboarden, Belgisch Kampioene Pauline Appelmans werd schitterend 3e open Wakeskate ladies, terwijl ze daarnaast een prachtige 2e plaats behaalde bij de open ladies wakeboard.

Ook Louis Eggerickx mocht een tweede maal het podium op vanwege een onwaarschijnlijke 3e plaats bij de wakeboard open men. Ook Loah van Cutsem (De Spin) behaalde een tweede plaats wakeboard junior dames. Wereld- en Europees Kampioen Sanne Meyer (NL) bleek onklopbaar bij de open dames, terwijl drievoudig Europees en tweemaal vice wereldkampioen Max Milde (GER) na een ijzingwekkende 2e run het pleit naar zich toetrok bij de open men, hij weerstond de druk na zijn vroege valpartij tijdens zijn eerste run. Tijdens de afscheidsspeech benadrukten beide overwinaars hoe ze ervan genoten hadden, hoe leuk het was iedereen terug te zien, bedankten ze voor de perfecte organisatie en verzekerden ze volgend jaar terug van de partij te zijn. Wie weet, de tweede Cold Water Classic, een EK of een WK, Lakeside Paradise én Knokke-Heist staan alvast op de wakeboard wereldkaart.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd, deze editie blijkt alvast voor herhaling vatbaar.
Merci Stijn voor de fantastische foto’s en Arno en Guy om alles prachtige in beeld te brengen.

nl_BENL