Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Cocolietentijd op Lakeside Paradise

Voor het vierde opeenvolgende jaar wordt dezer dagen door Lakeside Paradise in samenwerking met het gemeentebestuur 32 ton cocolietenkrijt over de ganse oppervlakte van het Duinenwatermeer verspreid. Een huzarenstukje, maar cocolietenkrijt blijkt het doeltreffende middel te zijn tegen de vorming van algen, is volledig biologisch en onschadelijk voor mens en dier.

De hoeveelheid is verpakt in zakken van 20 kilogram, die door de mensen van Lakeside Paradise, leden van het Tomorrow wakeboarding team en enkele vrijwilligers vakkundig uitgestrooid worden vanuit motorbootjes. Daarnaast worden er 50 gerstbalen, verpakt in netten, verankerd rondom het meer in het water. Bij de afbraak hiervan komt een enzym vrij die eveneens de algenvorming tegengaat.

Tijdens de voorbije jaren is gebleken dat de combinatie van beide de succesformule was om algengroei tegen te gaan, tot grote vreugde van alle wakeboarders en watersporters, de 25 vaste personeelsleden en ongeveer 80 jobstudenten van Lakeside Paradise. Vorig jaar waren er vanwege de warme temperaturen overal in Vlaanderen soortgelijke algenproblemen en werd her en der zelfs recreatieverbod ingevoerd voor meerdere weken. Uiteraard wil men dit te Knokke-Heist verhinderen en wordt dus ook dit jaar niets aan het toeval overgelaten.

In het verleden liet Lakeside Paradise ook reeds de bodem in kaart brengen want het Duinenwatermeer is op bepaalde plaatsen wel 30 meter diep. Door de vroegere rijke beplanting op de oevers had er zich op de diepste plekken een drijflaag gevormd van groenafval, wat uiteraard al die jaren een perfecte voedingsbodem voor de algen betekende. Hoe meer wakeboarders echter hun ding doen, hoe meer zuurstof er in het water terecht komt en hoe meer deze drijflaag verdwijnt, mede doordat het krijt naar de bodem zink en zo een extra laagje weerstand betekent. Dus: veel wakeboarden is de boodschap !

Ook het visbestand werd in kaart gebracht. Bleek dat witvis overheerste en er een tekort was aan roofvis, wat het meer ook uit evenwicht bracht en een weerslag had op de algengroei. Lakeside Paradise loste dit probleem op door in samenwerking met sportvisserij Vlaanderen witvis om te ruilen voor roofvis… . Dus hopelijk gaan we opnieuw een algenvrije zomer tegemoet en kan iedereen met volle teugen genieten van eindeloos watersportplezier !

– – – – – – – – –

Alle kampjes voor juli en augustus zijn bijna volzet, wil je er nog bij zijn surf naar paradise-webshop.be en boek alvast een super week vol zomers watersportplezier !

Voor wie er een meerdaagse wil van maken kan ook één of meerdere overnachtingen boeken in de Lakeside Paradise Sleep Inn.
Overnachtingen vanaf 25 € per persoon.

Meer info: info@lakesideparadise.be of 050/60.60.35
Lakeside Paradise is iedere dag geopend tot en met de herfstvakantie.

nl_BENL