Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Cocolietenbehandeling vol hoop en optimisme

Bij Lakeside Paradise blijven ze hopen en geloven in een goede zomer. Net zoals elk jaar werd deze week een cocolieten behandeling uitgevoerd op het 11ha grote Duinenwatermeer. Deze moet ervoor zorgen dat deze zomer het recreatief gebruik van het meer niet in het gedrang komt door een plotselinge algengroei.

Frank Vanleenhove: ” deze behandeling moet gebeuren bij een watertemperatuur dat schommelt tussen de 10 en 12 graden Celsius. Die houden wij vanaf half maart natuurlijk nauwlettend in de gaten. De voorbije 4 jaar wierp deze actie telkens haar vruchten af, dus konden we ook nu niets aan het toeval overlaten. Volgens de berekeningen moet er 30 ton krijt gelijkmatig uitgestrooid worden en deze week was het dus zover. Cocolietenkrijt is volledig biologisch, onschadelijk voor mens en dier, en houdt de algengroei tegen. We hadden de bestelling al in januari bevestigd en dus lag alles klaar. Via de Lakeside Paradise instagram en facebookpagina kregen we tientallen aanbiedingen om te komen helpen maar dat zat er dus dit jaar niet in…We zorgden voor een groot vlot waarop we telkens de 20 kg zware zakken stapelden en 2 personen op paar meter van elkaar zak per zak konden uitgieten. Een derde persoon zat in de motorboot zodat we voldeden aan de geldende regels. Nu hopen dat iedereen zich echt aan de corona normen houdt want samen met alle ondernemers van Knokke-Heist, de ganse kust en gans het land hopen wij natuurlijk de zomer te redden. Het ergste wat nu kan gebeuren is dat iedereen de teugels viert met een nieuwe uitbarsting als gevolg en dat de maanden juli en augustus in het gedrang komen…”

 

Wanneer opnieuw watersporten ?

” Ik denk dat, eenmaal de verplaatsingen versoepeld worden, dat er makkelijk kan gewatersport worden, losgekoppeld van de daaraan verbonden horeca activiteiten binnen de clubs. Dat de HORECA bij de laatsten op de lijst staat is begrijpelijk, maar watersporten doe je individueel en toch op behoorlijke afstand van elkaar. In ons geval worden de wakeboarders voortgetrokken aan de kabel op 80 m van elkaar ! Ook voor wat betreft de vestiaires en douches zouden de zelfde normen kunnen gehanteerd worden zoals in de warenhuizen, bijvoorbeeld maximum 2 personen. In onze gemeente kunnen jongeren met hun fiets afkomen, reeds met surfpak aan zodat ook hier geen problemen van komen. Ik denk ook moreel gezien dat het een enorme opsteker zou zijn en veel watersporters dan iets hebben om naar uit te kijken…hoop doet leven !”

Hoe zit het dan met de conditie van die watersporters dan ?

” Ook hier hebben we aan gedacht. Het is inderdaad zo dat vele watersporters reeds al die weken stilliggen en dat je bij het wakeboarden specifieke spiergroepen gebruikt die anders minder aan bod komen. Vandaar dat wij met Waterski Vlaanderen de handen in elkaar geslagen hebben en vanaf nu elke zaterdagmorgen aan het Belgische Young Talent en Tomorrow Team een “get fit to wake” programma opstarten. Iedereen kan daaraan deelnemen en oefeningen opsteken die je door de week nog eens kan herhalen. De sessies gaan tot nader order éénmaal per week door op zaterdagmorgen om 11u, en zijn onder leiding van een Lakeside Paradise Cable-operator. Iedereen kan meedoen en het programma is gratis te downloaden: het noemt zoom en je googelt: join training Get Fit 2 Wake Meeting ID: 893 9313 9297
Password: WSV

Is de Lakeside Paradise Oudoor Gym daarvoor ook een handige tool ?

” we merken inderdaad dat er veel wandelaars hun weg vinden rond het Duinenwatermeer. In samenwerking met de gemeente Knokke-Heist en de Sportdienst installeerden wij daar vorig jaar een outdoor Gym. Het betreft telkens 2 toestellen op corona afstand van elkaar waarop iedereen naar eigen kunnen een simpele work-out kan uitvoeren dat mits het aantal herhalingen of  gespendeerde tijd best wel pittig kan zijn. Belangrijk is dat iedereen hier eveneens gratis gebruik kan van maken, en dat je in deze tijden misschien handschoenen aandoet om de toestellen te bedienen. Nadien handen goed wassen blijft uiteraard een aanrader. Wij geven dagelijks de plantjes water op het terras van Lakeside Paradise en we merken dat er toch veel mensen alleen of met 2 hier gebruik van maken, jong en minder jong, en de overheid raadt aan in beweging te blijven buiten, dus in feite perfect tijdens de wandeling om even alle spieren los te gooien.”

nl_BENL