Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Belgische Kampioenschappen Wakeboarden: 15 medailles voor Lakeside Paradise !

Onder het motto “nat word je toch” meldden zich vrijdag 110 deelnemers aan bij DE SPIN kabelpark nabij Cerfontaine om deel te nemen aan de Belgische Kampioenschappen wakeboarden.
Onder hen 35 enthousiastelingen van het Lakeside Pro en Rookie team te Knokke-Heist.
Doel: een sportief weekend beleven en als team zoveel mogelijk ereplaatsen in de wacht slepen.
Er was dan ook hard naartoe gewerkt: sedert april iedere zaterdagmorgen onder leiding van ervaren coaches een gepersonaliseerd programma afwerken, afhankelijk van je eigen kunnen en leeftijd uiteraard, met de nodige dosis FUN.
Onder de karavaan-deelnemers heel wat ouders , klaar voor een weekendje “barrage de l’eau d’heure” en gepakt en geladen met energie repen, voeding en vooral voldoende waterdichte kledij, partytenten en paraplus…
Vrijdag eerst nog zonnige kwalificatieronden maar tegen de avond kwam de wind opzetten, en ’s nachts regende het pijpestelen vergezeld van stormachtige rukwinden.
Zaterdagmorgen viel de wind, maar vielen er regelmatig buien, wat het wakeboarden niet vergemakkelijkte: aan 31 km/u over het water scheren door de regendruppels heen kijken terwijl je allerhande sprongen uitvoert en obstakels trotseert is nu eenmaal geen sinecure.
Toch vorderden de kwartfinales en halve finales in die mate dat op zondag de ganse dag alleen nog finales moesten gevaren worden, met nog een 25 tal Lakesiders in de running.
Zondag bleek dan wel de natste dag te worden, maar dit werd deels goedgemaakt door een zo goed als windstil wedstrijdverloop.
12 Finales, goed voor 36 medailles….spanning troef en een vijfkoppige internationale jury die meermaals voor moeilijke keuzes stond.
Bij de U11 boys al meteen een schot in de roos: Vic Drooghmans maakte alle verwachtingen waar en scoorde afgetekend goud, zijn niveau was zodanig dat hij gerust al had kunnen meedraaien bij de U 14. Hierin ging het dan vooral tussen Ike Vanleenhove en Emiel Lauwers, en het was de laatste die de eerste plaats scoorde: tweede gouden medaille een feit.
Ike Vanleenhove maakte dan weer alles goed door Belgisch kampioen wakeskaten te worden U14: nummer drie.
Uiteraard lieten ook de Lakeside dames zich niet onbetuigd: Kaat Bastiaans won ladies U14 en Pauline Appelmans mocht het hoogste schavotje betreden bij damescategorie openladies: goud 4 en 5.
Dan het grootste spektakelstuk, en daar liet Louis Eggerickx zich van zijn beste kant zien: na de overwinning wakeskate U18 sleepte hij als junior de ultieme titel in de wacht bij de open men: goud 6 en 7, met nog heel wat zilveren en bronzen medailles erbovenop.
Ook te noteren is dat er voor de eerste maal een categorie “seated wakeboarden” was voor mindervaliden en dat Frank Vanleenhove een 4e plaats behaalde bij Heren 40+, als oudste deelnemer ooit aan een BK Wakeboarden.

De Podia:

Wakeskate U14
Ike Vanleenhove (Lakeside Paradise)
Robbe De Pauw (Lakeside Paradise)
Simon Masure

Wakeskate U18
1)Louis Eggerickx (Lakeside Paradise)
2) Victor Zanette
3)Louison Chasseur

Wakeskate Open Men
Tor Van Eysendeyk
Laurent Op de Beek
Billy Danaut (Lakeside Paradise)

Wakeboard U11
Vic Drooghmans (Lakeside Paradise)
Berre Coenen
3)Lars De Pauw (Lakeside Paradise)

Wakeboard U14
Emiel Lauwers (Lakeside Paradise)
Ike Vanleenhove (Lakeside Paradise)
3) Robbe De Pauw (Lakeside Paradise)
Wakeboard U 18
Ruben Laurijssen
Axel Aubry
Mathys debontridder

Wakeboard U14 girls

1) Lowa Vancutsem
2) Norah Houwen
3) Victoria Vander Veken

Wakeboard U 18 ladies
1) Kaat Bastiaans (Lakeside Paradise)
2) Chloë Allegaard (Lakeside Paradise)
3) Alexine Mathieu

Wakeboard Open Ladies
1) Pauline Appelmans (Lakeside Paradise)
2) Iris Laurijssen
3) Lucy Niclaus

Wakeboard Open Men

      1) Louis Eggerickx (Lakeside Paradise)
      2) Rolf Devrieze (Lakeside Paradise)
      3) Wim Kooij

Nu het wakeboardseizoen stilaan ten einde loopt noteren we nog op 22 oktober nog de jaarlijkse “King en Queen of the Lake”, waarna het kabelpark op Lakeside Paradise nog dagelijks open blijft tot en met de herfstvakantie.
Vanaf dan is er de “wintershredding” : iedere zaterdag, zondag en vakantiedag open van 13-16u.
Er zijn vanaf nu ook voordelige winterpassen te koop, naast de losse dagverkoop.
Alle info: 050/606035
Of mail naar info@lakesideparadise.be
www.lakesideparadise.be

nl_BENL