Zoeken op
Actuele watertemperatuur: °

Lakeside Paradise scoort op BK Wakeboarden in Knokke-Heist

Voor waterspektakel moest je dit weekend in Duinenwater zijn. Lakeside Paradise organiseerde voor de derde keer het Belgisch Kampioenschap Wakeboarden (kabel). 130 sportievelingen trotseerden weer en wind. Een succesvol BK voor Lakeside Paradise, zowel op organisatorisch vlak alsook op sportief.

Knokke-Heistenaar Dries Desmidt is sportcoördinator van Lakeside Paradise en organiseert voor de eerste keer mee het BK. Na de afgelasting van de Internationale Wereldbekerwedstrijd begin dit jaar, is het BK meer dan welkom. De vorige keer dat Lakeside voor de organisatie instond, was in 2016. “Er worden elk jaar afspraken gemaakt met de andere kabelparken. Het BK ging vorig jaar door in Oudenaarde en daarvoor in Charleroi.”

“Het BK is niet enkel voor wakeboarders, maar ook voor wakeskaters. Bij wakeboarden word je aan een kabel over het water getrokken. Je kan het vergelijken met snowboarden, want je voeten staan vast op de plank. Bij wakeskaten sta je er los op, zoals bij skateboarden. 100 wakeboarders en 30 wakeskaters streden mee voor de medailles in 13 categorieën. Er was een mooie mix van jong en oud. De jongste deelnemer is acht jaar, de oudste 51. Eén derde daarvan is lid van Lakeside Paradise zelf.”

Belgisch weer

Door het grote aantal inschrijvingen werd er al vrijdagavond met de kwalificaties gestart. De finalewedstrijden moesten zondagochtend in zware omstandigheden doorgaan. “We hebben ideaal Belgisch weer”, lacht Dries. We hebben al een aantal jaar slecht weer op het BK. Het is een traditie geworden om dan onze winterjas voor de eerste keer boven te halen. Na de middag klaarde het uiteindelijk op. Zelf is Dries geen waterrat. “Ik hou ervan om aan de kant van de organisatie staan en zowel riders als fans gelukkig te maken.”

Lakeside Paradise was met zoveel deelnemers in eigen huis succesvol op het BK. Ze veroverden 25 van de 42 medailles. Eén daarvan was de titel voor Glenn Vandenberghe bij de Wakeboard Open Men. Ook volgende leden pakten goud bij het wakeboarden: Louis Daems (U11 Mini Boys), Louis Eggerickx (U15 Boys), Maximilien Daelemans (U19 Junior Men), Pauline Appelmans (Open Ladies), Ken Van Accolyen (+30 Masters Men) en Christian Zwartjes (+40 Veteran Men). Louis Eggerickx (U15 Boys) en Jay Michel (U19 Junior Men) stonden dan weer op het hoogste schavotje bij het wakeskaten.

 
nl_BENL