Watersportcentra

Watersportcentra

Stand-up paddle board

De beste manier om op een rustige manier te genieten van een moment op het Duinenwatermeer.

Kayak / kayakpolo

Solo kilometers malen, met het gezin een fijne boottocht maken of je vrienden uitdagen voor een spelletje kayakpolo.

Cable foil

Op zoek naar een leuke uitdaging. Foilen aan de 2.0 kabelbaan is de perfecte opstap naar foilen op zee.

E-foilcenter

Dit gloednieuwe watertuig bestaat uit een surfboard met onderaan een 50 cm lange foil – soort vliegtuigvin zoals eerder al gebruikt op surf-, kite- en windsurfplanken – met daarop een schroef gemonteerd. In het board zit een batterij die via de vin verbonden is met de schroef. Die batterij heeft, afhankelijk van  lichaamsgewicht, windsterkte en gewenste snelheid, een levensduur ongeveer 90 minuten. Er kunnen snelheden bereikt worden tot 45 km per uur.

Wanneer je op het board staat, of ligt, heb  je een remote control in de hand. Daarmee kan je via bluetooth de snelheid regelen. Wanneer het board op snelheid komt, zorgt de foil ervoor dat je als het ware een opwaartse stuwing krijgt, en komt het board dus los van het water. De gebruiker staat ondertussen op het board en zweeft geruisloos boven het water, als op een vliegend tapijt !

Safety first !

“Veiligheid primeert: eerst en vooral zit er rond het propellertje een bescherming, zodat je er niet mee in aanraking kan komen. Dan zijn een full wetsuit, een impact vest en een helm eveneens een must. Je kan immers aan een redelijke snelheid, van hoger dan normaal in het water vallen. Van zodra je de safety knop van de afstandsbediening loslaat stopt de propeller. Die kan je pas heropstarten eens je weer veilig op de plank zit. Zowel de plank als de afstandsbediening, zijn met je been en arm verbonden via een elastische leash.

Beste omstandigheden zijn een relatief platte zee, zonder veel wind noch deining. E-foilen doe je best buiten de branding en golfbrekers, en ook niet in de nabijheid van andere watersporters. Ideale aanvulling dus, op de sporten waarbij veel wind bijvoorbeeld de eerste vereiste is. Uiteraard zijn meren en kanalen mits toelating is ook ideale speelterreinen.

Watersporters die reeds foil ervaring hebben, zullen na enkele pogingen meteen weg zijn.

Professionele begeleiding

De eerste les op zee/ het Duinenwatermeer bieden wij maximale veiligheid aan via begeleiding van een instructeur die meevaart op de jetski/ Met een motorboot . Ben je met z’n tweeën kan er natuurlijk meegevaren worden waarbij je alles van dicht meemaakt, foto’s kan nemen of filmen.

Reservaties voor het E-foilen gebeuren altijd via Surfers Paradise.

Stand-up Paddle board

Naar goede gewoonte introduceerde Surfers Paradise een nieuwe boardsport in België, namelijk het stand-up paddle boarden. Sinds 2002 kan je deze sport beoefenen aan ons strand. Sinds de oprichting van Lakeside Paradise in 2012 kan je deze boardsport ook op het Duinenwatermeer uitoefenen. 

SUP’en op het meer aan Lakeside Paradise is ideaal om zich te ontspannen. Omdat er geen golven zijn op het meer kan er op elk moment van de dag perfect genoten worden van een uurtje SUP. 

Voor het huren van een SUP  kan je een reservatie maken aan het onthaal van Lakeside Paradise of bellen naar 050 60 60 35. 
Voor groepen kan er altijd een initiatie SUP ingepland worden via info@lakesideparadise.be

Kayak / Kayakpolo

Naast onze kabelbaan kan je nog verschillende andere sporten uitoefenen op ons meer. Kayakken of een spelletje kayapolo zijn daar voorbeelden van.

Je kan voor twee verschillende manieren een kayak bij ons huren. Privé of als groep. Bij privé verhuur kan je kiezen voor een solokayak of ééntje voor twee personen. 
 
Als je in groep reserveert wordt er bij voorkeur een spel kayakpolo gespeeld. Het spel kan makkelijk 4 tegen 4 of 5 tegen 5 gespeeld worden. De regels zijn een combinatie van handbal, ijshockey en waterpolo. Je mag niet met de bal in de boot peddelen, maar je mag perfect rond het doel spelen. Er is geen buitenspel. Reserveren kan via 050 60 60 35 of info@lakesidepardise.be
 
nl_BENL